Yılbaşından bu tarafa birbirinden önemli organizasyon ve etkinliklere imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Nisan ayının sonunda da yine çok önemli isimlere kapılarını açacak. 2012-2013 akademik yılının bahar yarıyılında “Kampüste Bahar/13” sloganı ile sanattan spora, siyasetten edebiyata uzanan geniş bir yelpazede alanında tanınmış ve söz sahibi olmuş isimleri misafir eden BEÜ, Nisan ayının son günlerinde de yine önemli etkinliklere imza atacak. Bugün duayen gazeteci Fikret Bila, yarın Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve yine aynı gün ödüllü yazar Ebubekir Eroğlu, 26 Nisan 2013 Cuma günü Türk edebiyatının yaşayan en önemli şairlerinden olan şair İsmet Özel, 30 Nisan 2013 Salı günü ise Ülke TV’de yayınlanan “Açık Deniz” programını hazırlayıp sunan ünlü yazar Sadık Yalsızuçanlar ,Bülent Ecevit Üniversitesi’nde birer söyleşiye katılacaklar.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, yarın saat 11.45’te Merkez Kampüs Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda Bülent Ecevit Üniversitesi’nin misafiri olacak. Vali Ayyıldız, “Liderlik ve Yöneticilik Üzerine” isimli bir söyleşiye katılarak, bilgilerini BEÜ öğrencilerine aktaracak.

25 Nisan 2013 Perşembe günü BEܒnün bir diğer misafiri ise ünlü yazar ve şair Ebubekir Eroğlu olacak. Türkiye Yazarlar Birliği’nden şiir ve deneme alanlarında iki ayrı ödül kazanmış bir kalem olan Eroğlu, 25 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda “Eski Şiir Üzerine” isimli bir söyleşide BEܒnün ve Zonguldak’ın konuğu olacak.

Modern Türk şiirinin en önemli isimlerinden olan ünlü şair İsmet Özel ise, 26 Nisan 2013 Cuma günü Bülent Ecevit Üniversitesi’nin misafiri olarak Zonguldak’a gelecek. Yaşayan en önemli söz ustalarından olan İsmet Özel, saat 16.00’da Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda bir söyleşiye katılacak. Bülent Ecevit Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri ile Zonguldaklıların büyük ilgi göstermesi beklenen “Şiir ve Siyaset” isimli söyleşide konuşacak olan Şair Özel, Türk şiiri ve siyaseti üzerine değerlendirmeler yapacak. İsmet Özel, söyleşinin ardından sevenleri adına kitaplarını imzalayacak.

Nisan ayının son gününde ise, BEܒnün misafiri Ülke TV’de her pazar ekrana gelen “Açık Deniz” programını hazırlayıp sunan ünlü edebiyatçı ve yazar Sadık Yalsızuçanlar olacak. 30 Nisan 2013 Salı günü saat 16.00’da Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda “Bilgelik, Aşk ve Edebiyat” isimli bir söyleşiye katılacak olan Yalsızuçanlar, yakın geçmişe damgasını vurmuş isimler, yazarlar, şairler, düşünce adamları, siyasetçiler ve kanaat önderleri üzerinden bilgelik kavramı ile edebiyat üzerine görüşlerini paylaşacak.

KAMPÜSTE BAHAR HAVASI DEVAM EDİYOR

Şubat ayında yüzün üzerinde üniversitenin temsil edildiği FEFKON Toplantısı’nda Fen-Edebiyat Fakültelerinin geleceğinin masaya yatırıldığı büyük bir organizasyona başarılı ile imza atarak büyük takdir kazanan BEÜ, aynı tarihlerde gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasında rekor kırarak ülke gündemine oturmuş ve BEܒnün bu başarısı 14 Nisan 2013 tarihli Türk Kızılayı Genel Kurulu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e sunduğu altın madalya ile tüm Türkiye’ye örnek olmuştu.

7 Nisan 2013 tarihinde üç semavi dine ait motif ve ezgilerle tüm dünyaya kardeşlik ve barış mesajları veren Medeniyetler Korosu Konseri ve 9-12 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin en iyi raketlerini bir araya getiren ve BEܒnün ev sahipliğinde gerçekleşen Üniversiteler Arası Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası ile büyük ilgi toplayan Bülent Ecevit Üniversitesi, bahar mevsimini üniversitenin tamamına hakim kılan etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, yazar Ece Temelkuran, ünlü siyaset tarihçisi Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan, Prof. Dr. Saadettin Ökten, Prof. Dr. Ahmet İnam, Prof. Dr. Canan Karatay gibi alanlarında en önemli isimler Bülent Ecevit Üniversitesi’nin “Kampüste Bahar/13” kapsamında şu ana kadar konuk ettiği isimlerden sadece birkaçı.
Editör: Pusula Gazetesi