Törene; Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Baro Başkanı Kerem Ertem, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Halk Sağlığı İl Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, BKM Müdürü Abdullah Bakır, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından tören sona erdi. Vali Ayyıldız&[#]8217;ın ziyaret edilmesinin ardından yine aynı yerde ikinci tören yapıldı. Törene; çelenk koyma törenine katılmayan Vali Erol Ayyıldız ile birlikte Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, &[#]8220;23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi&[#]8217;nin açıldığı ve Türk halkının var olduğunu tüm dünyaya egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak, milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektir. Büyük Önder Atatürk&[#]8217;ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan 23 Nisan&[#]8217;ı çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturuyor, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade ediyor. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun&[#]8221; dedi.

Konuşmanın ardından ilkokul ve ortaokullar arasında kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Daha sonra İl Gençlik Merkezi Müdürlüğü Çocuk Orkestrası tarafından çeşitli müzikler çalındı. Ardından öğrenciler tarafından 23 Nisan&[#]8217;la ilgili şiirler okundu. Öğrenciler korosu tarafından çeşitli şarkılar söyledi. Halk oyunları ekipleri tarafından çeşitli halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi