Çaydeğirmeni beldesinde bulunan ve dünya çapında üretim yapan Çanakcılar Doxa Firması ile çeşitli iş temaslarında bulunmak üzere Çaydeğirmeni’ne gelen Filistin’in Kudüs Valiliği’ne bağlı Jerusalem Belediye Başkanı Tawfic Salem ve beraberinde Filistinli işadamlarından oluşan heyet, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’i ziyaret etti. Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çanakcı, ziyaret süresince Filistinli heyete eşlik etti.

Ziyarette konuşan Filistin’in Kudüs Valiliği’ne bağlı Jerusalem Belediye Başkanı Tawfic Salem, “Çaydeğirmeni’nde faaliyet gösteren Çanakcılar Doxa Şirketi ile çeşitli iş temaslarında bulunmak üzere bir heyet ile beldede bulunuyoruz. Jerusalem kentinde Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Meslektaşım olan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş´i ziyaret ederek, kutlamak istedim. Çaydeğirmeni’ne gelmeden önce belde hakkında çeşitli ön bilgiler aldım. Türkiye’nin birçok bölgesini gezdim. Çaydeğirmeni’nde farklı bir belediyecilik uygulamasını gördüm. Her şeyden önemlisi belediye merdivenlerin duvarında asılı olan Başkanımızın vatandaşlarla çekilen fotoğrafları beni çok etkiledi. Belediye Başkanı kardeşim, Çaydeğirmeni halkıyla öylesine bütünleşmiş ki takdir etmemek mümkün değil. Ayrıca belediye binası, çevre düzenlemeleri, parkları ile önemli çalışmalara imza atarak, özel sektör yatırımlarının önünü açmış ve beldede iş istihdam alanları yaratmış. Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş´in karşılamada sıcaklığı ve kısa zamanda yapmış olduğu belediyecilik alanındaki başarılı çalışmaları beni çok etkiledi. İnşallah iki kent arasındaki kültür alışverişini ve dostluk bağlarını daha da güçlendireceğiz. Bu bağlamda Sayın Satılmış Gebeş’i ve başarılı işadamı Hakan Çanakcı’yı Filistin’e davet ettim. Allah’ın adıyla Türk halkına göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretinden dolayı Filistinli Tawfic Salem’e ve beraberindeki heyete teşekkür eden Başkan Gebeş, günün anısına meslektaşı Salem’e üzerinde Çaydeğirmeni Belediyesi’nin logosunun bulunduğu nostalji radyo hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi