Hayvan Hakları Derneği&[#]8217;nin Kozlu Belediyesi&[#]8217;ne sunduğu proje hayata geçti. Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin Fen İşleri Garajı&[#]8217;nda faaliyete geçen kısırlaştırma bölümünde toplanan sokak hayvanları kısırlaştırılmaya başlandı.

Tekrar toplandıkları bölgelere geri bırakılacak olan sokak hayvanlarına ayrıca küpe de takıldığını belirten Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin faaliyete geçen projeyi anlatarak şöyle dedi:

&[#]8220;Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak, biz Kozlu Belediye Başkanlığı&[#]8217;na bir proje sunmuştuk. Bu proje ile Kozlu&[#]8217;daki sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bir merkez oluşturulmasıydı. Bu projemiz onaylandı, yakın bir zamanda da burası yapıldı. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu&[#]8217;na yine bizim gibi bağlı olan Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği&[#]8217;nden dört veteriner hekim misafirimiz var. Özellikle veteriner hekim Murat Bekan&[#]8217;a teşekkür ediyoruz. Kendisi büyük bir özveriyle Kozlu&[#]8217;nun sahipsiz hayvanları için İstanbul&[#]8217;dan buraya geldi. Yaptığımız kısırlaştırma projesi kapsamında bu gün 50 sokak hayvanı kısırlaştırılacak. Bu merkez burada Kozlu&[#]8217;nun sokak hayvanları için faaliyete girdi. Kısırlaştırılan hayvanlar küpe işleminin ardından tekrar alındıkları yerlere bırakılacaklar. Özellikle vurgulamak isteriz, bakım evleri güçten düşmüş, yaşlı hayvanların bakımını üstlenmektedir. Kısırlaştırılan hayvanlar tekrar sokakta olacaklar. Bu çalışma için hem Kozlu Belediyesi&[#]8217;ne hem de Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği üyelerine teşekkür ediyoruz. Burada gönüllüler de çalışmalara eşlik etmektedir.&[#]8221;

Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz da, &[#]8220;Hayvan Hakları Derneği, bize bu projeyi sunduktan sonra hemen kabul ettik. Bu ünitemizin en kısa zamanda yaptık. Böyle bir uygulamayı Zonguldak&[#]8217;ta ilk kez yapıyoruz. Hayvan Hakları Derneği yöneticilerine, hepsine bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Sokak hayvanları kısırlaştırıldıktan sonra tekrar ortamlarına bırakılacak. Bizler kendilerine katkı sunmaya her zaman hazırız, tekrar onlara da teşekkür ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi