Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin Nisan ayı ilk birleşimi dün tamamlandı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında yapılan toplantı, yoklama ve açılış ile başladı. Meclis toplantısı öncesi Akmercan Batı Karadeniz Doğalgaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Meclis üyelerine Zonguldak&[#]8217;ta yapılan doğalgaz çalışmaları hakkında sinevizyon gösterisi eşliği ile bilgi verdi. Selçuk, doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini, Zonguldak&[#]8217;ta ilk olarak Karaelmas Mahallesi olmak üzere ardından 467 Evler ve Bahçelievler&[#]8217;e doğalgaz dağıtımı yapacaklarını belirtti.

Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Zonguldak&[#]8217;ta doğalgaz dağıtım projesinin fiziksel büyüklükleri, projeden yararlanacak 30 bin konut sayısı ve örnek sektör planları olmak üzere çeşitli bilgiler verdi.

Sunumun ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Gündemin birinci maddesi olan, Belediye Encümeni&[#]8217;ne ve Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri yapıldı.

2012 yılı Mali Yılı Denetim Komisyonu Raporu, Belediye Meclis üyelerine sunularak, Başkan Muharrem Akdemir tarafından çalışmaların yer aldığı sunum yapıldı.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Belediyesi olarak çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, özellikle Zonguldak için hayati öneme sahip olan Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi&[#]8217;nin 13 Nisan&[#]8217;da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun da katılımıyla tesisinin açılışının gerçekleştireceğini söyledi.

KARAGÜZEL: &[#]8220;SADECE MAKAMI İŞGAL EDİYORSUNUZ&[#]8221;

Başkan Akdemir&[#]8217;in konuşmasının ardından söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, sert eleştirilerde bulundu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i, &[#]8220;Faaliyet raporuna sizin kattığınız hiçbir şey yok. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne kattığınız keşmekeş, perişanlık var. Tamamen işgal edilmiş bir makam var&[#]8221; sözleriyle eleştiren Karagüzel, &[#]8220;İşin doğrusu deveye sormuşlar, &[#]8216;neren eğri?&[#]8217; diye. Deve de, &[#]8216;doğru yerim yok ki&[#]8217; demiş. Başkanımızın sıraladığı şeyler, kendisi olsa da, olmasa da olacak olan şeylerdir. Şu anda yukarıdan aşağıya sıraladığı şeyler rutin belediye personelinin yapacağı şeylerdir. Belediye Başkanımızın başkanlık makamı olarak bu işlere kattığı bir şey yok. Tam tersine, bu işlere kattığı bir sürü olumsuzluk var. Meclis üyesi arkadaşlarımız buradaki yanlışlardan dolayı sokakla muhatap olmak zorunda kalıyorlar. Trafiğe bakıyoruz, bir keşmekeş içerisindedir. Halk otobüsleri halka yeterli hizmeti veremiyor. Daha önceki gün halk otobüsleriyle ilgili vatandaşların şikayetleri oldu. Biz bunları burada dile getirdiğimizde halk otobüsü sahipleri bize gelip şikayette bulunuyorlar. Bu şehir küçük ve herkes birbirini tanıyor. Sayın Başkanım, lütfen sorumluluklarınızı yerine getirin. Bugüne kadar kendi içimizden çıktığınız için size pozitif ayrımcılık yapmıştık. Hep iyi niyetli olduk. Ama görünen o ki, iyi niyetinizden şüphe etmeye başladık. Kanalizasyondan bahsettiniz. Mahalleleri geziyorsunuz ve mahalleler facia. Karaelmas, İncivez, Rüzgarlımeşe hep öyle. Kanalizasyonda 3-5 tane özveriyle çalışan arkadaşlarımız var, ama buna sizin kattığınız hiçbir şey yok. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne kattığınız bir keşmekeş, perişanlık var. Başka da bir şey yok. Bizim de Belediye Meclis üyesi olmamızdan hicap duyacağımız şeyler var. Dolayısıyla sizin faaliyet raporunuz falan yok. Tamamen işgal edilmiş bir makam var. Bundan sonrada görevlerinizi hakkıyla yerine getirmenizi diliyorum&[#]8221; dedi.

AKDEMİR: &[#]8220;ELEŞTİRİLER MUTLAKA OLACAKTIR&[#]8221;

Eleştirilerin mutlaka olacağını ifade eden Başkan Akdemir ise, Karagüzel&[#]8217;e şu şekilde karşılık verdi:

&[#]8220;Muhalefet, ne şekilde değerlendirmek istiyorsa, o şekilde değerlendirecektir. Trafikle ilgili sorun da kaçırdığınız bir nokta var. Belediyelerden trafikle ilgili birçok noktayı almış bulunmaktadır. Bu keşmekeşlik belediyemiz değil, İl Trafik Müdürlüğü nezdinde yürütülmekte ve ağırlık onlardadır. O yüzden bazen yetkimiz dışında olduğundan trafikle ilgili sorunlara müdahalemiz olamamaktadır. Zonguldak otomobil sayısı bakımından çok olan bir il. Maalesef toplu taşımacılığı toplum olarak benimseyememişiz. Maalesef tek caddemizin olması, özellikle okullarımızın şehrin içerisinde kalması nedeniyle bu keşmekeşliği bir hayli yaşıyoruz. Ancak önlem almada trafik müdürlüğüyle işbirliği yapıyoruz. Kanalizasyon çalışmaları iddia ediyorum ve üzerine basa basa söylüyorum, 30-35 seneden bu yana hiçbir belediye başkanımız &[#]8216;iş çoktur&[#]8217; diye yapmadı ve biz gerçek çözüm içerisinde olduk. Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi yapısını da benden çok iyi biliyorsunuz. Müteahhitler evlerini yapıyor, ancak giderlerimizi düzgün bir şekilde vermiyorlar. Bunu çok kez yaşadık. Bu sıkıntıları çok sıkça yaşadım.&[#]8221;

KARAGÜZEL: &[#]8220;SİZİN KAFANIZA BUNLARI KİM SOKUYOR?&[#]8221;

Milli Egemenlik Caddesi&[#]8217;nde bulunan kafelerin karşısına yaptırılan belediye duraklarını da eleştiren Karagüzel, &[#]8220;Milli Egemenlik Caddesi&[#]8217;ne durak yeri yaptınız. Karayolları bağlantı yollarıyla alakalı 10&[#]8217;uncu maddeyi yollamış. Karayolları, oranın 100 metre aşağısına üst geçit yapmış. Orta refüjü tel örgüyle kaplamış. Siz yukarıya indi-bindi yeri yapıyorsunuz. Böyle saçma şey olur mu? Bunların hepsi daha sonra önümüze problem olarak gelecek. Siz bir şey yapıyorsunuz, hiç kimseye bir şey sormuyorsunuz. Bunların komisyonu var, komisyondaki arkadaşlara teşekkür ediyorum, bu işi adama gibi yapıyorlar. Meclise getirdiğiniz bu konuları biz reddettik, sokakta da bedelini ödedik. Hiç kimseye sormadan neden yapıyorsunuz, bunu sizin kafanıza kim sokuyor? Orada bir kızımız trafik kazası geçirmişti, hala evde bakıma muhtaç yaşıyor. Hiçbir işlem yapmıyorsunuz, tam tersine orayı içinden çıkılmaz hale getiriyorsunuz. Bu sadece bir örnekti, size burada bir sürü şey sıralayabiliriz&[#]8221; diye konuştu.

AKDEMİR: &[#]8220;KAFAMIN ÖNÜNDE VE ARKASINDA ASLA HİÇBİR ART NİYET YOK&[#]8221;

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, &[#]8220;Bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımızın hepsi uzmanlar, orada bir merdiven var, bekleyen insanlarımız oluyor. O yüzden üst geçit konmuş. Ömrümüz yeterse, oraya bir alt geçit yapacağız, onu planlıyoruz. O üst geçidi belediyenin önüne yapıyorlardı, buraya üst geçit olur mu? Bilmediğiniz konuda konuşuyorsunuz. Önümüze gelen evraklarda istişare ediyoruz. &[#]8216;Olmayacak konuları bana getirmeyin&[#]8217; diyorum. Detaylı bir şekilde inceliyoruz. Oradaki halkımız üst geçitten çok memnun, birileri yanlış değerlendirebilir. Karayolları da bazen farklı şekilde düşünebiliyor. Özellikle tenzih ediyorum. Yanlış yapmamaya özen gösteriyorum. Benim kafamın önünde ve arkasında asla hiçbir art niyet yok&[#]8221; şeklinde yanıt verdi.

Meclis toplantısı 35 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi