İlçe girişinde bulunan 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü´nün 48 metrelik bölümü geçen yıl 6 Nisan´da çökerken, o sırada köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı´na düştü. Aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen´in de bulunduğu 10 kişinin cesedi bulunurken, Başkan Gülşen´in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenci 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu´na ise hala ulaşılamadı.

Yıkılan köprü yerine inşa edilen yeni köprü tamamlanırken, facianın 1´inci yıldönümünde ölen 15 kişi için anma töreni düzenlenecek. Tören kapsamında, ölenler anısına Filyos Çayı kenarında oluşturulacak, &[#]8220;Çaycuma Köprü Şehitleri Hatıra Ormanı&[#]8221;na da 15 sedir fidanı dikilecek. Her fidana da ölenlerin isimlerinin yer aldığı tabelalar asılacak.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, 2 bin metrekarelik alanda oluşturulacak hatıra ormanına ilk fidanların facianın 1´nci yıldönümünde dikileceğini söyledi. Ünal, daha sonraki günlerde aynı bölgenin fıstık çamı, ceviz, badem ve kiraz fidanlarıyla ağaçlandırılacağını bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi