3-5 Nisan tarihleri arasında İstanbul Grup Merkezi´nde Zonguldakspor ve Ereğli Belediyespor, Sakarya Grup Merkezi´nde ise Alaplı Belediyespor mücadele edecek.


Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig´de ilk üç sırada yer alan takımların, 2008- 2009 sezonu Türkiye Profesyonel 3.Ligine Yükselme Profesyonel takımı olmayan iller Kategorisi´nde Birinci Kademe müsabakalarını oynayacakları Grup Merkezleri belirlendi.


Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´nda yapılan kura çekimine kulüpleri temsilen, Ereğli Belediyespor İkinci Başkanı Aslan Keleş, Zonguldakspor Kulübü Başkanı Celal İncekara ve Alaplı Belediyespor Genel Menajeri Fikret Aydın katıldı. Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Tahir Buyurucu, TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, Futbol İl Temsilcisi Vekili Kemal Demir, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Naim Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nü temsilen Spor Uzmanı Hakan Yüksel, Gözlemciler Kurulu Başkanı Vedat Vecdi Akça ve Kulüp Antrenörleri ve temsilciler katılacak.


Konuşmaların ardından yapılan kura çekimiyle, Zonguldakspor ve Ereğli Belediyespor İstanbul Grup Merkezi´ne, Alaplı Belediyespor ise Sakarya Grubu´na düştü.


02-05 tarihleri arasında oynanacak Birinci Kademe Müsabakalarının sonunda, grup birincisi olan 7 takım tarafsız bir grup merkezinde İkinci Kademe müsabakalarını oynayacaklardır.


Zonguldakspor´un yer aldığı İstanbul Grup Merkezi´nde Ereğli Belediyespor, Tekirdağ´dan Çorlu Sanayi ve Edirnespor yer alıyor. Alaplı Belediyespor´un yer aldığı Sakarya Grup Merkezi´nde ise Edirne´den Keşanspor, Tekirdağ´dan Çerkezspor ve Bartınspor yer alıyor.


Terfi maçlarının Sakarya veya İstanbul Grubu´nda olmasının bu saatten sonra fark etmeyeceğinin altına çizen Zonguldakspor Antrenörü Şenol Demir, "Kaliteli bir kadroya sahibiz ve terfi maçlarında en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Bu saatten sonra hiç fark etmez, İstanbul veya Sakarya Grubu olması. Sahada en iyisini yaparak Zonguldakspor´u inanıyorum ki Üçüncü Lige çıkaracağız. &8220; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi