Turnalı Madencilik´e ait sahada taşeron olarak kömür işletmeciliği yapan Ku-Şe Madencilik´in sahibi Yüksel Kurt, iddiaya göre, kentte cep telefonu bayii bulunan Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı C.İ. ile görüşmek üzere 67 DF 028 pakalı kamyonetiyle öğlen işyerinden ayrıldı. Karaelmas Mahallesi Alsancak Sokak´ta C.İ.´ye ait evin önünde kamyonetini park eden Kurt, saat 13.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Kurt, aracın içinde, başına ve göğsüne isabet eden 2 kurşunla yaşımını yitirdi.

Silah sesini duyan mahalle sakinlerinin ihbarıyla gelen polis ekibi, çevrede araştırma yaptı. Aracın içinde ve etrafında boş kovan arayan polis, çevre sakinlerinden bazılarının ifadesine başvurdu. Bu sırada Yüksel Kurt´un kayınpederi Recep Demirbaş ve diğer yakınları olay yerine geldi. Kurt´un yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kurt´un cesedi, Cumhuriyet Savcısı´nın yaptığı incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, olayın şüphelisi olarak 3 kişinin kimliklerini belirledi. Cinayetin ardından ticari araçla kaçtıkları saptanan C.İ., B.Y. ve E.Ç.´nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yapılan ilk çalışmalarda E.Ç. adlı şüpheli yakalandı. Alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği ileri sürülen cinayetle ilgili 2 şüpheliyi aramalar sürüyor.

SON DAKİKA...

Kömür işletmecisi Yüksel Kurt´u öldürdükleri iddiasıyla aranan saldırganları Bartın´a bırakan araç sürücüsü Saltukova´da yakalandı.









Editör: Pusula Gazetesi