Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen Okullar arası Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Birinciliği’nde maçların boş salonda oynanmasına Spor Duayeni Canpolat Pamay tepki gösterdi.

Milli takımın alt yapılarının oluşturulduğu okul müsabakalarında hiçbir yetkilinin açılışa dahi katılmamasını sert dille eleştiren Pamay, Zonguldak’ta sporun iyi gitmediğine değindi.

ORGANİZYONU ZONGULDAK’I ALANLARI KUTLUYORUM

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Pamay, “Zonguldak’ımız da küçük erkekler 10 takım ve küçük kızlar 7 takımın katılımıyla grup birinciliği müsabakalara 20 Mart -23 Mart tarihleri arasında yapıldı.

Başta Federasyon Başkanı Turgay Demirel’e, Basketbol İl Temsilcisi Adnan Yakut’a teşekkür ediyorum. (Maçları Zonguldak’a verdirdikleri için) müsabakalar mükemmeldi. Basketbol yetkilileri çok başarılı. Zonguldak’tan bayan ve erkek hakemler üstün seviyede, maçları yönettiler. Tek tek kendilerini kutluyorum.

MAÇLAR BOŞ SALONDA OYNANDI

Ancak 17 takımın pırıl pırıl kıyafetleriyle öğretmenleri takım isimleri yazılı seremonide İstiklal Marşı’nın mükemmel okunması bitiminde salonda hiçbir yetkilinin olması büyük eksiklik.

Hiçbir yetkilinin Valimizden tutunda Vali Yardımcılarımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve yardımcıları, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Antrenörlerin olmaması içler acısı bir durum. İlgisizliğini 17 takımın yöneticilerini sporcuların üzdüğü için ve yöneticilerin bize ilgisizliği üzülerek duyurmaları sonunda beni de idarecileri son derece üzmüştür. İstiklal Marşı’nın söyleyişinde Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdür Yardımcısı İbrahim Açıkgöz, Canpolat Pamay, Adnan Yakut, Özkan Oral, Hüseyin Özkan ve hakemler dışında bomboş salonun hali bizleri çok üzmüş çok düşündürmüştür.

Bence bu mükemmel basketbol oynayan ortaokul basketbolcularını (Kız-Erkek) seyretmemek büyük kayıptır. Zira; kızlarda 72 sayı kaydeden ve erkeklerde 81 sayı kaydeden yarının Türkiye basketbolunun alt yapısının küçüklerini seyretmemek oldukça yazık ve düşündürürüdür. Salonları doldurmak tüm kurumlara düşüyor. Federasyon tarafından yapılan tüm tip organizasyonlar Zonguldak basketbolunun tanıtımı ve gelişmesi anlamında önemli, bunları olumlu şekilde kullanmamız gerekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi