Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu&[#]8217;nun getirdiği yükümlülüklerin anlatılacağı seminere katılmak üzere Zonguldak´a geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğince tertip edilen seminerde, Genel Müdür Kasım Özer´in yanı sıra İş Güvenliği Uzmanı Serkan Hacıosmanoğlu, &[#]8220;6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu&[#]8221;, Mühendis Coşkun Demirci, &[#]8220;İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü&[#]8221;, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Ferdi Karakaya ise &[#]8220;İş Sağlığı ve Güvenliği Katip ve Yetkilendirme Hizmetleri&[#]8221; konularında katılımcıları bilgilendirecek.

Dedeman Otel Konferans Salonu&[#]8217;nda 4 Nisan 2013 Perşembe günü saat 13.30´da gerçekleşecek seminer hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, 6331 sayılı kanunda yapılan değişiklikler ve beraberinde getirdiği yükümlülüklerin tüm işverenleri yakından ilgilendirdiğini vurgulayarak, yapılacak olan seminerin bu konudaki bilgi eksiliğini gidermeye yönelik olduğunu söyledi. Demir "Yapılan düzenleme ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlenmiştir. Bu kanun kamu ve özel sektöre ait tüm işlere ve işyerlerine, faaliyet konularına bakılmaksızın, bu işyerlerinin işveren, işveren vekili, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına uygulanacaktır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hiçbir ayrım yapmaksızın bütün iş kollarında işçi çalıştıran kamu ve özel sektör işverenlere, iş güvenliği ve sağlığı konusunda genel bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluklar ve idari yaptırımlar ve cezalar hususunda işverenler ile bu sektörde sorumluluk almaya, iş sağlığı ve güvenliği hususunda denetçi olmaya aday olanların mutlak süratle katılması gereken bir bilgilendirme semineri düzenliyoruz Genel Müdürümüz Sayın Özer´in de bu seminere katılması Zonguldak için ayrı bir şans" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi