Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi´ndeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nde görevli yiyecek-içecek öğretmeni Ergin Erenuluğ, Kilimli Beldesi´ndeki Halk Eğitim Merkezi´nde görevliyken geçen Aralık ayında geliştirdiği, okullarda öğrencilere sabah kahvaltısı verilmesini kapsayan, ´Sağlık ana obeziteye karşı´ projesine, ´Köy yumurtası sinemalarda´ projesi ile destek verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kozlu Belediyesi´nin de desteklediği proje kapsamında 9 köyde yaşayan 120 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, evlerinden getirdikleri 2 yumurta ile sinemaya girdi. Büyük bölümü ilk kez sinemaya giden öğrenciler, Zonguldak Belediyesi Sineması´nda, ´Çanakkale Yolun Sonu´ filmini izledi. Öğrenciler, proje sayesinde ilk kez sinemaya geldiklerini, yumurtalar ile diğer arkadaşlarına yardımcı olacakları için ayrıca mutlu olduklarını söyledi.

İki projenin de sahibi Ergin Erenuluğ, ´Sağlık ana obeziteye karşı´ projesi ile Kilimli Damarlı İlköğretim Okulu´nda öğrencilere 1 ay kahvaltı verildiğini, ayrıca çocukların annelerinin de sağlıklı beslenme konusunda eğitildiğini söyledi. Proje kapsamında aynı uygulamanın Kilimli Madenciler İlköğretim Okulu´nda yapılacağını belirten Erenuluğ, toplanan 240 yumurtanın, daha çok ihtiyaç sahibi olan maden işçilerinin çocuklarının okuduğu bu okulda öğrencilere sabah kahvaltısında dağıtılacağını kaydetti. Çocukların sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamayı da amaçladıklarını belirten Erenuluğ, projenin 4 yıl süreceğini, köylerde sinemaya gitmeyen öğrenci kalmayacağını dile getirdi.

Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gülşen Taşten, proje ile çocukların köyden dışarıya çıkmasını sağlayıp, sosyalleşmelerine katkıda bulunduklarını, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise toplanan yumurtaların yine öğrencilere kahvaltı olarak geri dönmesinin önemli olduğunu söyledi. Özbek ve Taşten, destek veren kurumlara teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi