Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları ile başlatılan ve kamuoyunca &[#]8220;Demokratik Açılım Süreci&[#]8221; adı verilen "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" kapsamında Diyarbakır ile Van illerine giderek illerin vali, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşecek olan 8 kişilik heyetin eğitimcileri Zonguldak Özel Bireylere Destek Eğitim Derneği Başkanı Şaban Kayış ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nı ziyaret ederek, desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Ülkede barışın hakim kılınması ve terörün son bulması için Zonguldak&[#]8217;ın ve Zonguldaklıların ülkenin birlik ve beraberliği için her zaman öncü ve ilkeli duruşunu göstermek istediklerini belirten Kayış ve Yılmaz, Zonguldak TSO&[#]8217;nun ilin ve ülkenin gelişimi ve büyümesinde yasal sorumluklarını başarı ile yürüten bir kuruluş olduğunu, bu projeye desteklerinden ötürü teşekkür ettiklerini söylediler.

Zonguldak TSO Meclis Üyesi Metin Demir de, terörü Türkiye´nin ayağındaki prangalara benzeterek, "Bu prangalardan kurtulmamız için gerekenin yapılması hususunda üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz" dedi.

Sivil toplum örgütlerinin sorumluluklarının sadece mesleki bilgilendirme, üyelerine yönelik çalışmalar ile sınırlı olmadığını kaydeden Demir, "Ticaret ve Sanayi Odaları olarak, kanunda belirtilen görevlerimizi yapıyoruz. Zonguldak TSO, bu görevleri modern hizmet binası ile güzel bir şekilde yapıyor ama artık bunların dışında görevleri oluşuyor, bunların bir kısmı sosyal sorumluluk projeleridir. Kentin dinamikleri durumundaki dernek, cemiyetler ile ekonomik sıkıntı içindeki eğitim kurumlarının ekonomik, sosyal ve kültürel projelerine yardımcı oluyoruz bundan da gurur duyuyoruz. Türkiye&[#]8217;nin ayağındaki bir prangada terördür, bu tarz projelere destek olarak bu prangalardan kurtulmak gerekiyor. Arkadaşlarımız güzel bir proje oluşturmuşlar, tebrik ediyoruz. Dilerim amaçlarına ulaşırlar" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi