Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Çatı Kafe ve Ortaköy Kafe’nin bulunduğu bölgede bugüne kadar çok sayıda kaza meydana geldi, bir çok genç yaşlı yaşamını yitirdi. Son olarak Kozlu Belediyesi’nde ziraat mühendisi olarak çalışan aynı zamanda gitarist Mehmet Çağlar Birinci yaşamını yitirdi.

Olayın ardından yıllardır gündemde olan üst geçit bir kez daha gündeme geldi. Ama üst geçit yapan olmadı.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir kamuoyunu oyaladı.

Görevini yapmayan başkan Akdemir söz konusu Belediye Özel Halk Otobüs firmasının ve burada bulunan işletmelerin daha fazla müşteri kazanması adına önce durak sonra cep yaptı. Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Bahaddin Arı ve Turgut Aydın başta olmak üzere pek çok meclis üyesinin buraya konulacak durağın yeni kazalara ve facialara davetiye çıkaracağını söylediği halde, insanların ve gençlerin sağlığını değil kişilerin çıkarlarını savundu.

Bartın’ın MHP’li Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaretinde Pusula’nın bu konudaki eleştirilerine Başkan Akdemir ve Ortaköy Kafe’nin sahibi de olan MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay yanıt verirken kamuoyunu salak yerine koyarak komik duruma düşmeleri dikkat çekti.

Gülay, Muharrem Akdemir’e methiyeler düzerek; “Siz yeter ki Zonguldak adına bir şeyler yapın. Vatandaşın yararına ne yapılırsa ve kim yaparsa biz ona Allah razı olsun deriz” dedi. Zirve Gazetesi’nin haberine göre;

Gülay; “Biz o bölgede 12 senelik esnafız. Ben o cepleri yaptırdığınızı yolun kırılma aşamasında öğrendim

Tabi ki konuşulanları sizin şahsınıza ve partimize yapılan bir yıpratma politikası olarak görüyoruz.

Arkasında bir art niyet olduğunu düşünüyoruz. Çünkü orada birçok insan yaralandı. Ölenler oldu. Buraya neden bir çözüm yapılmıyor diye yıllarca kişiler konuştu.

Şimdi yapıldığında da neden yapıldı deniyor.

Yani Zonguldak’ta yapılanı inkar edeceksek kimseden hizmet istemenin bir manası yoktur. Biz bu konuda şahsım ve partimiz olarak sizin dürüstlüğünüze inanıyoruz.

Siz yeter ki Zonguldak adına bir şeyler yapın. Vatandaşın yararına ne yapılırsa ve kim yaparsa biz ona Allah razı olsun deriz.” dedi.

YENİ ÖĞRENMİŞ…

ÖLÜMLERİ ENGELLEMEK İSTİYORMUŞ…

Ortaköy Kafe’nin sahibinin Gürkan Gülay olduğunu daha 1-2 gün önce öğrendiğini de dile getiren Başkan Akdemir, amaçlarının peşkeş çekmek değil aksine halkın mağduriyetini gidermek olduğunu da ifade ederek, “Ben Gürkan Gülay’la siyaset haricinde hiçbir zaman hiçbir şey paylaşmadım. Hiçbir sohbetimiz de olmadı. Halkın rahat etmesi için ne yapılması gerekliyse biz onu yapmak zorundayız.

Kafelerin işletmecilerinin benden durak yapılmasına yönelikte hiçbir istediği olmadı.

Sadece karayollarının gerektirdiği halkımızın toplu taşıma araçlarını rahat kullanması amacıyla öyle bir uygulama yapılmıştır. Ben daha 1-2 öncesine kadar oradaki kafenin sizin olduğunu bilmiyordum.

Daha yeni öğrendim. Ben orada ölümleri engellemek için alt geçit de düşünüyorum. Üst geçit yapmak istemiyorum çünkü çirkin duruyor. Alt geçit de yapıldığında vatandaşımız da esnafımızda orada rahatlayacaktır” dedi.

MHP ÖLÜMLER ÜZERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Ortaköy Kafenin bulunduğu güzergahtan otopark tarafına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren genç ziraat mühendisi ve müzisyen - gitarist Mehmet Çağlar Birinci´nin ölümü Gürkan Gülay’ın yine Merkez İlçe Başkanı olduğu dönemde yargıya taşınmıştı.

Dönemin MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, o gün yaptığı açıklamasında kaza sırasında Gülay’ın sahibi olduğu Ortaköy Kafe’de oturduğunu hatırlatarak, Mehmet Çağlar Birinci´nin ölümü ve daha önce yaşanan çok sayıda kazayla ilgili önlem almadığını ileri sürdüğü Karayolları, Zonguldak Belediyesi ve Kanalizayon arıtma inşaatını sürdüren DMP İş Ortaklığı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

KORKUTAN NE DEMİŞTİ?

MHP olarak artık bir şeyler yapılması gerektiğine inandığını anlatan Korkutan, sözlerini şöyle sürdürmüştü;"Bu doğrultuda Karayolları, Zonguldak Belediyesi ve oradaki firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gerekli ifademizi verdik. Sizlerden de destek istiyoruz. Zonguldak merkezinde insan canına kıymet verilmemektedir. Ben kaza sırasında oradaydım, kaza sonrası olaylara şahit oldum. Arkadaşlarımızla birlikte ambulans çağırdık ayrıca ambulans 15 dakika sonra gelmiş olduğunu da söylüyorum. Sağlık Müdürlüğü yetkililerini de uyarıyorum. Bu tür kazaların tekrar olmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ediyorum. MHP olarak bu konuların üzerine hukuki olarak da eğileceğimizi söylüyorum. Dilekçemi verir vermez, Savcı Bey bu konunun önemli olduğunu ve ifademin alınması gerektiğini söyledi. Bende ifademi verdim."

Korkutan, o günkü suç duyurusunun kanalizasyon çalışmalarından ötürü doğan aksaklıklardan dolayı olduğunu belirtti.





Editör: Pusula Gazetesi