İşleriniz nasıl gidiyor?

Son bir haftadır ciddi bir gerileme var. Ancak ben il dışındaki iş yerlerini de geziyorum. Birçok firmada kapanma haberleri alıyorum. Onları duyduğumuz zaman Zonguldak&8217;ta işlerin daha iyi olduğu fark ediliyor.









Mağazanızın ismi neden BETA?


Bilindiği gibi BETA bir ayakkabı markası. Biz de mağazamızda sadece BETA ayakkabılarının satışını yapıyoruz. Zonguldak temsilcisi olduğumuz için de isim bu.



Aynı sektörde çalışanlarla aranızda rekabet oluyor mu?


Zonguldak&8217;ta tek olduğumuz için rakibimiz yok. Onun için rekabet olduğunu düşünmüyorum.



BETA olarak Zonguldak&8217;ta kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?


Zonguldak&8217;ta üç yıldır hizmet veriyoruz. Zonguldak&8217;ta kaliteli ürün satan bir mağaza olmadığını ve bunun bir eksiklik olduğunu gördüm. Zaten müşterilerimiz de sabit.



Türkiye&8217;deki ekonomik krizle ilgili neler söylemek istersiniz? Sizi de etkiliyor mu?


Bizim çalıştığımız firmalar, ihracat yapan firmalar. İhracat yapan her firmanın sıkıntısı olduğu için, bize ürün getiren firmaların da sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Geçen yıla kadar hazırda ürün buluyorduk. Ancak artık satışı gerçekleştirsek bile hazırda ürün bulamıyoruz. Firmalar sipariş üzerine ürün hazırlıyor. Büyük firmaların dahi stoklarında ürün bulundurmaması, sanırım krizin büyüklüğünü yeterince ifade ediyor.



Ürün fiyatlarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Buna rağmen ilgi nasıl?


Zonguldak&8217;ta ayakkabıya önem veren bir kitle var. Her kesime hitap edemiyoruz belki ama ayak sağlığına ve kaliteye önem veren herkes geliyor. Biz ilgiden memnunuz.



Müşterilerin ürünlerden memnun olmadığı oluyor mu?


Öncelikle şunu belirtmek isterim; her üründe bir hata olabilir. Ama firmamız sattığı ürünün arkasındadır. Müşterimiz bize sorunla geldiği zaman asla mağdur bırakmıyoruz. Hatalı ürünleri yazıyla firmaya bildiriyoruz. Küçük sorunları da kendimiz gidermeye çalışıyoruz.



Sizce müşteriyi memnun etmek ve sürekliliğini sağlamak için neler yapılmalıdır?


Öncelikle güler yüzlü olmak ve ürünü tanıtırken hiçbir hile katmadan, olduğu gibi aktarmak gerekir. Kısacası sadece samimiyet yeterlidir.



Taklit ürünlerden kaçınılması için önerileriniz nelerdir?


BETA ayakkabılarının satış noktaları bellidir. Yalnızca kendi mağazalarında satılır. Zaten başka mağazalarda bulunmaz. Çünkü firma dışarı ürün satmaz. Dolayısıyla da taklit bir ürün satılması söz konusu değildir.



Fiyatlar hakkında bilgi verir misiniz?


Bayan ayakkabılar 100-169 YTL arası, çizmeler 149-289 YTL arasında, erkek ayakkabılar 149-179 YTL arası, botlar 149-229 YTL arasında, çocuk grubu 79-89 YTL arasında satışa sunuluyor. Bunun yanında çanta grubu 30-400 YTL arası, cüzdan grubu da 20-60 YTL arasında değişiyor. Fiyatlar tamamen firmanın belirlediği fiyatlardır. Müşteriler fiyatları internet üzerinden de takip edebilirler.



Son olarak neler söylemek istersiniz?


Zonguldak&8217;ta dengeyi bozmadan bu işi yürütebilmek gerçekten zor bir iş. Ancak ürünün ne olduğunu insanlara anlatabildiğiniz zaman, yaptığınız iş sizi mutlu ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi