Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan emekli ve 7 çocuk babası Vayit Çetin´e 1998´de böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 14 yıl ilaç ve diyaliz tedavisi uygulanan Vayit Çetin´e geçen yıl böbrek nakli yapılması kararlaştırıldı. İstanbul´daki Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi´nde Temmuz 2012´de yapılan ameliyatla Doğan Haber Ajansı Ereğli muhabiri 34 yaşındaki İlhan Çetin´in böbreği, babası Vayit Çetin´e nakledildi. Vayit Çetin, ameliyatın ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Ereğli´deki hastanede kontrollerini yaptıran Vayit Çetin, 1 ay önce yeniden rahatsızlandı. İstanbul´daki aynı hastaneye kaldırılan ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alınan Vayit Çetin, önceki akşam yaşamını yitirdi. Vayit Çetin´in cenazesi, dün Zonguldak merkeze bağlı Ense Köyü´nde toprağa verildi.

İlhan Çetin, böbreğini verdiği babasının ölümü üzerine ailesiyle büyük üzüntü yaşadı. Çetin, "Babamın yıllardır çektiği ızdırabın bitmesi ve biraz daha yaşayabilmesi için böbreğimi verdim. Ameliyattan sonra da her şey çok güzel gitti. İyileşmiş, sağlığına kavuşmuştu. Ancak madencilik yıllarından itibaren babamın akciğerlerinde de sorun vardı. Bu hastane kontrolleri sırasında yeniden rahatsızlandı. Tam, ´iyileşti´ derken akciğer enfeksiyonundan babamı kaybettik" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi