TGC´den yapılan yazılı açıklamaya göre, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, TGC Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilci Yardımcısı Dirk Tröndle, Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Gazeteci Tümer Argın, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Sarmaşık ve İhlas Haber Ajansı Yurt Haberleri Müdürü Ömer Kılıç´tan oluşan seçici kurul, 19 Mart Perşembe günü yaptığı toplantıda, ´´haber´´, ´´fotoğraf´´ ve ´´sayfa düzeni´´ dallarında ödüle değer görülen isimleri tespit etti.
´´Fotoğraf´´ dalında ödüle, Karadeniz Ereğli´de yayınlanan Ereğli Önder gazetesinin 16 Mayıs 2008 günlü nüshasında yayımlanan ´´Çanakkale İçinde´´ başlıklı fotoğrafıyla Derya Cebesoy layık bulundu.
Seçici kurul, Batman Posta gazetesinde 7 Ekim 2008 tarihinde ´´İnsanlık Ayaklar Altında´´ başlığı ile yayımlanan fotoğrafıyla Sadık Aksoy´a mansiyon ödülü verdi.
´´Haber´´ dalında, İskenderun´da 4 -11 Eylül 2008 tarihli Ses gazetelerinde yayımlanan ´´Dört İnfazın Bir Tanığı´´ başlığı ile verilen haberle Akın Bodur ödüle, Adana´da yayınlanan İlkhaber gazetesinin 28 Mart 2008 tarihli nüshasındaki ´´Bir Başarı Öyküsü´´ başlıklı haber ile de Sabit Özkeser mansiyona değer görüldü.
´´Sayfa düzeni´´ dalında ise Adana´da yayımlanan 1 Ekim 2008 tarihli Refleks gazetesinin 1. sayfa düzeni ile Şahin Çoban ödül kazandı. Batman´da yayımlanan 23 Haziran 2008 tarihli Batman gazetesinin 1. sayfa düzeni ile de Ercan Atay mansiyon aldı.
Zonguldak´ta yayımlanan Pusula dergisi de ´´Jüri özel Ödülüne´´ değer bulundu.
Başarılı yerel gazetecilere ödülleri, 9 Nisan Perşembe günü Crowne Plaza Oteli´nde yapılacak törenle verilecek.
Açıklamada, 1999 yılından bu yana sürdürülen Yerel Basın Ödülleri´nin, yerel basında çalışan gazetecilere destek vermeyi amaçladığı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi