Bartın mitinginin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ile birlikte helikopterle Zonguldak´a geldi. Seçim otobüsü ile miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, madenci bareti ve Zonguldakspor atkısıyla Zonguldaklılara seslendi.
Helikopterle Kemal Köksal şehir stadına gelen ve 60. mitinginde Zonguldaklılara seslenen Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, mitingin yapıldığı madenci anıtına kadar seçim otobüsü ile geldi. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´yi eleştirdi. Zonguldakspor atkısı ve madenci bareti ile konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştirilerine Deniz Baykal ile başladı. Deniz Baykal´ın Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptığını söyleyen Erdoğan, "Maliye Bakanlığı yaptığın dönemde delikli kuruşa mahkum ettin. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığın dönemi de biliyoruz. Benzin alamıyorduk. Mazot alamıyorduk. Gaz yağı bile alamıyorduk" dedi. Konuşmasının ilk bölümünde ikindi ezanı okunması üzerine konuşmasına ezan bitimine kadar ara veren Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal´ın TOKİ´nin konutlarını da eleştirmesine tepki gösterdi. Baykal´ın dikili konutu bile bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, "Vatandaşımıza 250 bin konut teslim ettik. Dikili konutun varmı? Deniz Baykal, ´konutların kapıları devriliyor´ diyor. Benim gittiğim her yerde, vatandaş konut dua ediyor. ´Siz bizi konut sahibi yaptınız´ diyor. Kira öder gibi taksit ödüyor. Faizi yok. Nasıl bunu söylersin" diye konuştu. Erdoğan, İşsizlik sigortasını günü gününe ödediklerini vurgulayan ve kısa çalışma ödeneğinin oranını yüzde 50 oranında artırdıklarını söyleyen Erdoğan, kriz döneminde işçi çıkaran patronlarla seçimden sonra hesaplaşacaklarını söyledi. Erdoğan, "İşsizlik sigortası fonundan işsiz kalan vatandaşlara ödemelerini günü gününe yapıyoruz. Meslek eğitimleri yapıyoruz. Yavrularımızı kurs boyunca sigortalıyoruz. Burs ödüyoruz. Sosyal devlet bu. Bunları yapıyoruz. Kısa çalışma ödeneğinin oranını arttırdık.


"UTANMASALAR, KIZILAY´A ÇIKIP, ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR"
Muhalefetin karamsarlıklarına rağmen hizmet ürettiklerini ifade eden Erdoğan, muhalefeti ağır bir dille eleştirisine devam etti. Erdoğan, "Genç ve kadın istihdam teşviğinin süresini uzattık. Memurlarımıza ek ödeme yaptık. İşveren sigorta piriminde 5 puanlık indirim yaptık. Bu ülke artık sahipsiz, kimsesiz değil. Endişe etmeyin. Biz sesiz yığınların sesi olarak, kimsesizlerin kimsesi olarak yola çıktık. Son yüzyılın en büyük krizi karşısında dimdik duruyoruz. Onlar karamsarlık yayıyor, biz ise iş
üretiyoruz. Onlar moral bozuyorlar biz iş yapıyoruz. Utanmasalar, Kızılay meydanına çıkıp zil takıp oynayacaklar. Bak küresel kriz var, Ak Parti batıyor. İnanın bunu yapacaklar. Ayıptır. Türkiye´den kaynaklanan bir kriz değil. Japonya, Avrupa ve Çin´i kapsamına aldı. Aynı düşüncedeyim. Teğet geçecek,. Bugün tüm uluslararası piyasalardan gelenler oluyor, ´iyi idare ediyorsunuz´ diyorlar. Buradakiler hayali rakamlarla neler söylüyorlar neler? Ama söyledikleri tutmuyor, tutmayacak. Onlar, ´şöyle, böyle olacak´ diyor. Enflasyon, faiz inadına düşüyor. Gecelik faiz 10.5 düştü. Devlet Bahçeli, bir gecede yüzde 7 bin 500 faiz ödettin. Unutma. Başbakan Yardımcısıydın. Nasıl unutturursun bunları. Dünyanın tarihinde yok böyle faiz. Kimleri nemalandırdın. Hatırladıkça insanın çıldırası geliyor. Bu ülkede oldu. İkitidarda olanlar belliydi. Hatırlatınca da kızıyor. Niye kızıyorsun. Bu millete gerçekleri söylemek zorundayım. Hangisi iftaraysa onu da söylesin. İftiraysa özür dilemesini bilenlerdenim. İftira değilse yanlış yaptık demeye hazırmısın? Diyemez. 6.5 yıl boyunca her türlü badireyi atlattık. Çıkarılan engelleri geride bıraktık. Bu küresel krizde evelallah bitecek. Geldiğimizden bu yana son çeyrek hariç hep büyüyen bir ülkeydik. Bunu yakaladı. Şimdi düşüşteyiz doğru ama küresel krizden. Dünya eksiyi konuşuyor. Biz eksiye düşmeyeceğiz. Türkiye şahlanmaya kükremeye devam edecek" dedi.
Batı Karadeniz Bölgesi için önemli olan Filyos Projesi´nin 1994´te serbest bölge ilan edilmesine rağmen çalışma başlatılamadığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, projenin başlaması için İmar planlaması ve kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını ifade etti. Gerekli ödeneğin il özel idaresine tahsis edildiğini belirten Erdoğan, "Bu bölgeye yapılacak yatırımlar milyar dolarla ifade ediliyor. Filyos yatırım havzasında 20 bin dönümlük alanda geniş bir istihdam alanı sağlanacak. Bölgede işsizlik sorununu büyük
ölçüde ortadan kaldırmış olacağız. Ben size gerçeği konuşuyorum. Bunları konuşamazlar anlatamazlar. 10 koyun teslim edin, kaybedip gelirler" dedi.
Zonguldak´ta eğitim alanında yapılan çalışmaları da hatırlatan Erdoğan, 2010 yılından itibaren Açık ilköğretim ve Açık Lise öğrencilerinin de kitaplarının ücretsiz dağıtılacağı müjdesini verdi.

´BUNLAR ÖLÜLERİ BİLE REHİN ALDI´
Sağlık alanında yapılan reformlar öncesi çok çileler çekildiğini anlatan Erdoğan, hastaların ve ölülerin bile hastenelerde rehin alındığı dönemi yaşadıklarını hatırlattı. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Baykal Ergenekon´un avukatlığına devam et. Bizde milletin avukatıyız. Girme, karışma. Yargı var" diye konuştu.

Böyle siyasetçi olurmu? Maalesef mantık bu. Ne çileler çektik. Sabahın erken saatinde ilaç kuyruğuna gir, ilacın yarısı var, yarısı yok. nerden alacaz diye sorarsın, verdikleri git eczaneden al. İstediğin eczaneden alıyormusun? Çayınız geliyor mu? Siz çay içerken 10-15 dakika sonra motosikletli kurye ile ilacınız geliyor. Medeniyet bu. İnsanca yaşam bu. Artık hastalar, acil servislerden döndürülmüyor. Hamile kardeşim gidiyor hastaneye karnesi yok. Ne olacak kusura bakma. Yaptılar mı bunları? yaptılar. Şimdi sormak varmı yok. Bunlar ölüleri bile rehin aldı. Hastanede vatandaş ölüyor. Parası ödenmediği için ölüleri bile alamıyorsun. 3-5 tane olabilir. Çetelesini tutmadık. Bir tane de olsa kıyameti koparmanız lazımdı. Turşusunu mu kuracaksınız, niye rehin alıyorsunuz. İnsana insanca yaklaşmalısın. Biz ambulans helikopterler aldık. Karın, kışın yoğun olduğu yerlerde araçlar ulaşamıyorlar. Hiç olmazsa hastalarımızı alalım. Paletli ambulanslar aldık. Rahat ulaşılsın. Hamile bir bayan, şehre doğumundan 10 gün önce gelebilir ve Sağlık bakanlığımızda misafir olur. Bunun adı, pozitif ayrımcılık, insana saygı. Bunu sen devlet olarak yapmazsan, ne gün yapacaksın. Bunu gururlanarak, böbürlenerek, kibirlenerek yapmıyoruz: Hizmetkarınız olarak yapıyoruz. Zonguldak´a sağlık anlamında 50 trilyonluk yatırım yaptık."
TOKİ´nin yeni dönemde fakir ve fukara için de konut yapacağını söyleyen Erdoğan, "Konut inşaatlarımız devam ediyor. 1094 konutun yapımına başlıyoruz. 956 konutu sahiplerine teslim ettik. 45 metrekarelik daireler yapıyoruz, böyle 50 bin konut yapıyoruz. Bu konutlar yoksullar için. Ayda yüz lira taksitle verilecek, peşinatı olmayacak. 20 yıl vade yapılacak. Sabit ödemeyle faizsiz olarak verilecek. Bugün kaç liraysa bittiğinde de o parayla taksit ödeyeceksiniz? Halkımızı ezdirmeyecğiz. Biz dertliyiz, size sevdalıyız, aşığız. Bunun gereğini yapıyoruz" dedi.
Halka vatandaşlık numarası olan nüfus kayıt örneklerini alıp almadığını soran Erdoğan, alandakilerin büyük oranının ´aldık´ cevabı üzerine, "Bu beni çok mutlu etti. Yani, benim vatandaşım demokratik hakkını kullanacak. Her ne kadar YSK, böyle dediyse de demokratik hakkını kullanacak. Vatandaşlık numarasını almamış, komşu ve akrabalarınız olabilir, onlara ulaşın. Buradan gittikten sonra yan gelip, yatmayalım. Bize Rehavet yakışmaz. 60. mitingimi yapıyorum. Hafta sonuna kadar 69 olacak. Ben ne kadar sorumluysam, hepiniz de o kadar sorumlusunuz. Hep birlikte 29 Mart akşamı bu mutluluğu yaşayacağız" diyerek konuşmasını tamamladı.
Editör: Pusula Gazetesi