Çaycuma Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından odaya kayıtlı bayan kuaförlerine yeni yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğünde görevli Derya Pamuk Kayınova kuaförlere Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yeni uygulamalar ve hijyen konusunda ilgili bilgi verirken kuaförlerden gelen soruları cevaplandırdı.


Kayınova; "´Sağlık Müdürlüğümüz ve Belediye Zabıta Müdürlükleri ile birlikte yaptığımız toplantılar neticesinde ilimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren kuaförlerde ve güzellik merkezlerinde cihazların uygun kişiler tarafından kullanılmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından yeni çıkan yönetmelik kapsamında görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Her yılın Aralık ayında güzellik merkezleri İl Sağlık Müdürlüğüne ve Zabıta Müdürlüğüne kullandıkları cihazları bildirmek zorundadırlar. Ayrıca yeni aldıkları her cihazı en geç 10 iş günü içersinde Müdürlüğümüze beyan etmek durumundadırlar. Konu ile ilgili olarak halkımıza epilasyon hizmetinin hijyenik ve uzman kişiler tarafından hizmet verilmesi sağlanacaktır. Denetimlerimiz İl merkez ve ilçelerimizde rutin aralıklarla yapılacak olup konu ile ilgili olarak Müdürlüğümüz ile zabıta müdürlükleri koordineli bir şekilde çalışacaklardır"diye konuştu.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir daha önceki bayan ve erkek kuaförlerine yönelik hijyen semineri düzenlediklerini söyleyerek; "Oda olarak esnafımızın gelişen teknolojiye ayak uydurması bakımından eğitimi konusunda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Seminer erkek kuaförleri içinde düzenlenecek"dedi.
Editör: Pusula Gazetesi