Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yapılan görüşmeler neticesinde, İkinci Lig B Kategorisi 1. Klasman Grubu´nda mücadele eden Bugsaşspor´un Zonguldakspor´a devri konusunda mutabakat sağlandı. Müjdeyi bugün Başbakan Tayyip Erdoğan verecek. Zonguldakspor´un yeni statüde ekonomik sorunlarla nasıl boğuşacağı ise merak ediliyor.


Terfi müsabakalarına hazırlanan Zonguldakspor, sürpriz bir şekilde Profesyonel lige adım attı. İkinci Lig B Kategorisi 1. Klasman Grubu´nda mücadele eden Bugsaşspor´un Zonguldakspor´a devri konusunda mutabakat sağlandı.


Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca Ankara&[#]8217;da, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´le yaptıkları görüşmede Bugsaşspor´un Zonguldakspor´a devri konusunda mutabakat sağlandığını, seçim sonrası son işlemlerin yapılacağını kaydetti.



Zonguldakspor´un yeniden profesyonel ligde mücadele etmesi için verilen çaba nihayet sonuç verdi. Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig´de ilk üç arasına girerek terfi müsabakalarıyla Üçüncü Lige çıkmayı hedefleyen Zonguldakspor, gelecek sezon profesyonel ligde mücadele edecek.


Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Zonguldak Milletvekillerinin uzun süredir Bugsaşspor´un isim değişikliğine gidilerek Zonguldakspor´a devredilmesi konusundaki girişimleri sonuç verdi.


Zonguldakspor´un yeniden profesyonel liglere dönmesi için Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´le yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıktı ve Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın imzaladığı protokolle kesinlik kazandı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan´ın çabası, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ile Fazlı Erdoğan´ın girişimleri, Belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın ısrarlı çalışmaları sonrasında TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu´nda mücadele eden BUGSAŞ Spor´un devri konusunda mutabakat sağlandı.


Önceki gün Ankara´ya giden Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında protokol imzalandı.


Zonguldakspor´un yeniden profesyonel lige çıkması kentte sevinçle karşılandı.


Gonca: Seçim sonrası işlemleri yapacağız


Zonguldak´a yeniden profesyonel takım kazandırma adına uzun süredir ısrarlı bir şekilde görüşmelerini sürdüren Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Ankara dönüşünde açıklamada bulundu.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yapılan görüşmeler neticesinde, İkinci Lig B Kategorisi 1. Klasman Grubu´nda mücadele eden Bugsaşspor´un Zonguldakspor´a devri konusunda mutabakat sağlandığını belirten Zonguldak Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca; "TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan, Milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen´in bu yöndeki girişimlerine teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ile her konuda anlaştık. Melih Bey´in tek şartı var. O da Zonguldak´ta seçimi kazanmamız. Seçim sonrası gidip son işlemleri de yapabileceğiz. Bu konuda Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan bazı açıklamalarda bulunacaktır" dedi.



Gökçek: Lig sonunda Bugsaş´ı Zonguldak´a vereceğiz


Bugsaşspor´u Zonguldak´a kazandırdıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise duygularını şöyle dile getirdi," Bugsaşspor´un Zonguldak´a devri konusunda daha önce TBMM Başkanımız Köksal Toptan ve Sayın Milletvekillerimiz Polat Türkmen ile Fazlı Erdoğan ile bu konuyu bir çok kez görüşmüştük. Sayın Belediye Başkanımız Secaattin Gonca´da bu konuda çok istekli. Zonguldak´ın spora bakış acısını biliyoruz. Yıllarca birinci ligde oynayan Zonguldakspor´un amatör kümede yer alması bizi de üzüyor. Bu doğrultuda sizin isteğinizi kırmamızda mümkün olmadı. Önümüzdeki sezon tüm ağırlığımızı Ankaragücü´ne vereceğimiz için bu anlamda Büşükşehir Belediyesi´nin yan kuruluşu olan Bugsaşspor´un Zonguldak´a devredilmesine karar verdik. Zonguldak´taki spor meraklıları bu karara çok sevineceklerdir. Şu anda lig devam ediyor. Lig sonu gerekli protokolü yaparak Bugsaşspor´u Zonguldak´a vereceğiz.


İnşallah bu iş bitti. Ben Bugsaşspor´un Zonguldak´a hayırlı olmasını diliyorum.


Son olarak söz alan Zonguldak Miletvekili Fazlı Erdoğan´da Gökcek ve Gonca´ya Zonguldak´a profesyonel takım kazandırdıkları için teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.



Erdoğan: Birinci Lige taşıyacak hareket başlamıştır


AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yaptığı açıklamada, Ankara´nın İkinci Lig Birinci Klasman Grubu´nda mücadele eden ekibi Bugsaşspor´un Zonguldak´a devri konusunda somut çalışmalar yapıldığını belirtti.


Erdoğan, Bugsaşspor´un Zonguldakspor tarafından satın alınması için işlemlerin son aşamaya geldiğini ifade ederek, "İnşallah, Zonguldakspor´u Birinci Lig´e taşıyacak hareket böylece başlamış olur." dedi.


Bugsaşspor Kulübü


BUGSAŞ, Ankara´da bulunan Sincan ilçesinin spor kulübüdür. 1984 yılında kurulmuştur. Şu anda 2. Lig 1. Grup´ta yer almaktadır. Tesisleri Ankara´nın (Sincan) - (Yenimahalle) - (Söğütözü)´ndedir.


1984 yılında EGOSPOR olarak Sincan´da kurulan takım, 2005 yılında BUGSAŞ A.Ş. tarafından alınınca adını BUGSAŞ Spor olarak değiştirdi. Adı Sincanspor olarak da bilinir.

Editör: Pusula Gazetesi