Zonguldak il merkezinde diyaliz hastalarına hizmet veren Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi, Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Diyaliz Merkezi ve Zonguldak Özel Can Diyaliz Merkezine yapılan ziyaretlerde diyaliz hastaları ile birebir ilgilenilerek, morallerinin yükseltilmesi için görüşmeler yapıldı. Hastaların sıkıntı ve sorunlarını kendilerinden dinleyen Zonguldak Değişim Hareketi (ZDH) Başkanı ve TSO Başkan Adayı Şenol Altuntaş ve Dernek Başkanı Ayhan Kefeli, merkezlerin sorumlu hekimlerinden de bilgi aldı.

Hastalara, yakınlarına ve diyaliz merkezi personellerine Zonguldak Değişim Hareketi tarafından yaptırılan tişörtlerin hediye edildiği ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalıklar Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kefeli, "9 Mart, Dünya Böbrek Günü´dür. Diyaliz merkezlerini ziyaret ediyoruz. Diyaliz hastalarının yanında olmak istedik. Amacımız organ bağışıdır. İnsanlara organ bağışının önemini vurgulamak için buradayız. Şenol Altuntaş ve ekibine de bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretler konusunda değerlendirmede bulunan Zonguldak Değişim Hareketi Başkanı Şenol Altuntaş ise, "Yaptığımız araştırmalarda, Sağlık Bakanlığımızın kayıtlarına göre ülkemizde acil nakil bekleyen 60 bin diyaliz hastasının olduğunu, bununla birlikte 7,5 milyondan fazla vatandaşımızın ise kronik böbrek hastalığından etkilendiğini öğrendik. Bu rakamlar çok korkutucu, neredeyse her 10 kişiden birisi böbrekleriyle ilgili sıkıntı içinde. Her ne kadar iş çevrelerini daha yakından ilgilendiren ekonomi, ticaret, sanayi gibi konulara yoğunlaşsak da ZDH&[#]8217;nin tüm üyelerinin sahip olduğu sosyal sorumluluk bilinci çok üst seviyede. Bu derece hassas bir organımız olan böbreklerimize gereken önemin verilmesi konusunda Zonguldak Değişim Hareketinin üyeleri olarak bizler de elimizden gelen desteği vermek istedik. Başkanımızın ziyaretine destek olmak için geldik. Derneğimizin yapmış olduğu etkinliğe de maddi ve manevi katkı vermeye geldik. Diyaliz hastaları için diyaliz tedavisi geçici çözümdür. Aslında kalıcı çözüm organ naklidir. Zonguldak halkının organ nakli konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi