Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu, SHP İl Başkanı Yavuz Boz ve partililer Cumhuriyet Halk Partisine ziyarette bulundular. SHP´lileri CHP Milletvekili Ali Koçal, CHP İl Başkanı Osman Yayla, CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek, CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Yusuf Kaldı ve partililer karşıladı.


Ziyarette SHP´liler CHP´lilere destek sözü verdiler.



Yayla: ´Desteklerinin devam edeceğine inanıyoruz´


Bugüne kadar SHP´lilerin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirten CHP İl Başkanı Osman Yayla, ilerleyen günlerde de bu desteklerinin devam edeceğine inandıklarını söyledi. Yayla konuşmasında: "Bugünkü birlikteliğimizin amacı seçim süreci boyunca çok değerli dostlarımızla seçim çalışmalarını değerlendirmek, olması gerekenleri, eksikleri tamamlamak, fikir alışverişinde bulunmaktır. Zamanından itibaren ifade ettik. Bu dostlarımız canlarımız, birlikte mücadele ettiğimiz değerli arkadaşlarımızdırlar. Bizleri yalnız bırakmadılar. Talepleri olmadı. Bu ayrı bir değer ve güzelliktir. Hiçbir talep yapılmadan böyle desteği bulmak her yöneticiye nasip olmaz. Bundan sonra da destekleri de devam edeceğine inanıyoruz" dedi.



Boz: ´Destek vermeye hazırız´


Başından bu yana ittifakın olmasından yana olduklarını belirten SHP İl Başkanı Yavuz Boz ise konuşmasında; "Gönül isterdi ki, 3 parti birlikte seçimlere girsin. Daha anlamlı olurdu. Ama Ankara´da 2 Genel Başkanın yaptığı mutabakat, gerek CHP´de gerek SHP´de büyük bir sevinç oluşturdu. Bizim parti olarak bir talebimiz olmadı. CHP´li yetkililer, belediye meclis adayı bazında teklifleri oldu. Biz onları seçimini de kendilerine bıraktık. Seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kazanılır. Zor seçimler yaşıyoruz. Sandığa sahip çıkmazsanız, kaybedersiniz. CHP´liler bu konuda bir çalışma yaptılar. Gerek görürseler, sandık bazında da katkı yapmaya hazırız. Mühim olan burada ve Türkiye´de Atatürkçülerin kazanmasıdır.


Benim de eski partim CHP´dir. Aleyhine tek bir demeç vermedim. Uzun yıllar CHP´de sonra da SHP´de görev yaptım. Neticede anadan bir babadan ayrı bir parti konumundaydık. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerden sonra bu partilerin bir noktada birleşmesini getirir. Tabi seçimlerden sonra tahmin ediyorum CHP´nin ve SHP´nin kurultayı toplanır, tek bir çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde bu seçimlerde de, bundan sonrada mücadelemizi veririz."



Turpçu: ´Kriz oylarını düşürecektir´


SHP Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu, yerel seçimlerin olduğu günlerde ciddi bir krizin meydana geldiğini ve bu krizin seçimi kazanmalarını sağlayacaklarını belirterek; "Ülkemiz kritik bir yerel seçime giriyor. Bu seçime girerken bir kriz yaşıyoruz. Gerçekten bir dünya krizi. Ak Parti bir kriz sonrası iş başına geldi. Krizle beraber oylarında ciddi bir azalma bekliyoruz. Bugünden itibaren ne kadar katkımız olabilecekse, bunu yapacaklardır. Herhangi bir kuşkunuz olmasın. Tamamına destek vaat ediyoruz" dedi.



Koçal: ´Sabrımızı taşırmasınlar´


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, SHP´lilerin kendilerine olan desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bir takım çevrelerin tehdit ve baskılar yaptığını söyledi. Sabrımızı taşırmasınlar diyerek tepkisini dile getiren Koçal, konuşmasına şöyle devam etti:


"Bugünün olumlu sonuç vereceğine inanıyoruz. Biz zaten aynı ağacın dallarıyız. Bugünden itibaren bize destek olacaklarını ifade ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Halkımızla ilgili her şeyi ortaya koyma anlamında birlikte mücadele ediyoruz. Adaylarımız oy verenleri asla mahcup etmeyeceklerdir. Bir takım tehdit ve baskıların olduğunu gözlemledik ve bundan büyük üzüntü duyuyorum. Sabrımızın taşmasını istemiyoruz ama zamanla taşacak gibi görünüyor. Biz halktan yana olmaya devam edeceğiz.


Çevreye yayılan tehdit ve baskılar bize vız gelir tırıs gider. Seçimlere 5-6 gün kaldı ve seçimden sonra birbirimizin yüzüne bakamayacağımız sözler kullanmamalıyız. Kimse de adaylarımıza çamur, taş atmaya çalışmasın. Taşlar döner kendi alınlarını deler. Zonguldak´ta Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır."


Eşref: ´Seçimi alacağız´


CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref ise, Ak Parti Belediye Başkan Adayının kendi üzerinden siyaset yaptığını belirterek, ´yaptığı bir şey olmadığı için anlatacağı da bir şey yoktur´ dedi.


İsmail Eşref konuşmasında; "Seçim kampanyasında, mevcut belediye yönetimi yaptıklarını, yapacaklarını değil, beni karalayarak kampanya yapmaya çalışmaktadır. İktidar belediyesi yaptıklarını anlatarak seçime gider ve bunlarla puan kazanır. Arkadaşımız Eşref soyadından korkusundan 2 aydır Eşref´i konuşuyor. Yaptığı hiçbir işini anlatamadı. Zaten bir işi de yok. Benim üzerimden pirim yapmaya çalışıyor. Bizim bu kadar yaptığımız işleri anlatırken, onların bu zafiyetleri bizleri daha avantajlı seçime gönderiyor. Kaybedilen önceki seçimdeki alınan oy farkını kapatıp, lehime çok ciddi farkla alınacağına inanıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi