Mülkiyet, şehir çöplüğü, su, kanalizasyon, çevre yolu gibi yıllanmış sorunları çözecek 67 projeye pırlantanın ağırlığını ifade eden ölçü birimi &[#]8220;Karat&[#]8221; ismini veren Başkan Gonca, projeleriyle var olduğunu, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu vurguladı.
Başkan Gonca, &[#]8220;67 Karatlık Projeler&[#]8221; olarak adlandırdığı hizmetlerini şöyle sıraladı:
SUSUZLUĞA SON
&[#]8220;Susuz bırakılan Zonguldak&[#]8217;ta, çağdaşlık yarışına ilk olarak susuzluk sorununu çözerek başladık. Haftada 5 güne varan su kesintileri bitti. Akmayan suya yapılan otomatik zamlara son verildi. 2009 yılı itibariyle de suya zam yapılmadı.&[#]8221;

MÜLKİYET ve PLANLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
&[#]8220;Plansız kent olmaz. Büyük bölümü imarsız bırakılan kentimizde, beş yılda 17 etap ıslah, 4 adet revizyon imar planı hazırlanarak şehir planlaması tamamlanmış, ıslah planlarında 2.etap uygulama çalışmaları bitirilmiş, tapular dağıtılacak duruma getirilmiştir.&[#]8221;

ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ KATI ATIK DEPOSUNA TAŞINDI
&[#]8220;Güzel kentimizi çöplerle kirlettiler. Bunu da sorun olarak bize bıraktılar. Çözdük, yıllardır deniz kenarına atılan şehrimizin çöpleri, artık yeni kurulan katı atık çöp döküm alanına dökülmeye başlanarak kıyılarımız çöplerden temizlendi.&[#]8221;

ZONGULDAK KANALİZASYON PROJESİ HAYATA GEÇTİ
&[#]8220;Yıllardır açıktan denize akan kanalizasyonları arıtarak denize vermek için Zonguldak kanalizasyon projesi ihalesi tamamlanarak yapım aşamasına getirilmiştir. Bu sayede denizlerimiz ve çevremiz temiz hale gelecektir.&[#]8221;

54703 TON ASFALT
&[#]8220;Halkımızı çamurlu, çukurlu yollardan kurtardık. Beş yılda 11 mahallemizin yolunun asfaltını yeniledik. 19 mahallenin tamamında da 54703 ton asfalt kullanılarak onarım, düzenleme çalışmaları yaptık.&[#]8221;

ULUTAN BARAJINA, DOĞANLI&[#]8217;DAN DERİVASYON TÜNELİ YAPILMAYA BAŞLANDI
&[#]8220;Şehrimizin su sorununu çözmek için Doğanlı Deresi&[#]8217;nden baraj gölüne su akıtılmasını sağlayacak derivasyon tünelinin yapımı devam etmektedir.&[#]8221;

ACILIK DERESİ&[#]8217;NİN ÜSTÜNDE ÇAĞDAŞ UYGULAMA
&[#]8220;Kentimizin vitrini olacak çağdaş bir uygulamayı daha tamamlıyoruz. Acılık Deresi&[#]8217;nin bir bölümünün üstü kapatılarak, köprüler ve yol uygulamalarıyla şehir içi trafiği yeniden düzenlenerek Gazipaşa Caddesi yayalara açılacaktır.&[#]8221;

ÇEVRE YOLU YAPILDI
&[#]8220;Çevremizin trafiğini rahatlatmak amacıyla Bülent Ecevit caddesinden başlayıp Milli Egemenlik caddesine bağlanan çevre yolu trafiğe açılmıştır.&[#]8221;

TOPLU KONUT PROJELERİ BAŞLADI
&[#]8220;Toplu konut uygulamalarını kentimize getirdik. Zonguldak&[#]8217;ta toplu konut için arsa temini sağlayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için TOKİ&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;a yatırım yapması sağlanmıştır.&[#]8221;

MEZBAHANE YENİLENDİ
&[#]8220;Sağlığımızı tehdit eden büyük bir sorunu daha çözdük. 40 yıldır bakımsız bırakılan ve onarım görmeyen mezbahanemiz yenilenerek 1. sınıf mezbaha ruhsatı almış ve hijyenik ortamda çalışması sağlanmıştır.&[#]8221;

MİMAR KEMAL CADDESİ MÜFTÜLÜK BAĞLANTI YOLU HİZMETE AÇILDI
&[#]8220;Adım adım çözdüğümüz ana sorunların dışında kent içi ulaşımını rahatlatacak önemli çalışmalara başladık. Kentimize ilk viyadüklü yolu yaparak hizmete açtık.&[#]8221;

İSTANBUL PARK
&[#]8220;Prestijli bir projeyi daha kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi&[#]8217;nin katkılarıyla 1 km lik sahil şeridimiz yeniden düzenlenerek gezi alanları, park ve spor kompleksleri ile halkımızın hizmetine sunulmuştur.&[#]8221;

Bazıları yüzyılı bulan sorunları hallettiklerini söyleyen Gonca&[#]8217;nın diğer projeleri de şunlardan oluşuyor:
&[#]8220;Acılı günlerimizde ruhumuzu yaralayan ilkel ve 30 yıldır ihmal edilen cenaze aracı yenilenmiştir. Bir adette yeni soğutuculu cenaze nakil aracı alınarak acılı günlerimizde sorun yaşamamak için önlem alınmıştır.
İnsanlarımızın acılı gününde cenazelerini defnedebilmeleri için yeni cenaze yıkama aracı alınmış ve cenaze sahipleri cenazelerini evlerinin önünde yıkama imkanına kavuşmuştur.
Ulaşımda büyük sorun yaratan dar ve virajlı yollar genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanmıştır.
Zonguldak yenileniyor, güzelleşiyor. 5 yıl içinde meydanlar ve parklar düzenlenerek şehrimizin çağdaş ve modern bir görünüme kavuşması sağlanmıştır.
Pazar yerindeki trafiği rahatlatmak ve halkımızın huzur içinde alışveriş yapacağı ortamlar yaratmak amacıyla alt katı kapalı yeri, üst katı otopark olmak üzere yeniden düzenlenmiştir.
Çocuklar bizim geleceğimiz, onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için omuzlarımızdaki sorumluluğun hep farkında olduk. Onların enerjilerini atabilecekleri, eğlenip çocukluklarını yaşayabilecekleri 24 adet yeni çocuk parkını bitirerek hizmete açıktır.
İnsanlarımızın yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için mahallelerimizde 24 yerde açık hava spor aletleri halkımızın imkanına sunulmuştur.
Uzun ömürlü dayanıklı ve güzel görünümlü parke taşlarla kentimizi donatmayı sürdürüyoruz. 5 yılda 19 mahallemizde 7194 m2 parke yol yapımını gerçekleştirerek kent içi ulaşımına nefes aldırdık.
Beş yılda 19 mahallemizde 22036 m2 kendi ekiplerimiz ve taşeronlarımızca beton yol yapıldı.
19 mahallemizde beş yıllık icraatımız süresinde 5687 m2 istinat duvarı fen işleri ekiplerimizce yapıldı.
Kentimizin zor coğrafi koşulları nedeni ile beş yıl içinde Zonguldak genelinde 7171 m2 taş duvar yaparak daha da güçlendik.
Herkesin sağlığını tehlikeye atan, çevreye kalıcı zararlar vererek açıktan akan kanallarla ilgili soruna önlem aldık. Beş yılda 19 mahallemizde 1766 metre menfez çalışması yaptık.
Yıllardır önemsenmeyen ancak her yağmurda kent yaşamını felç eden önemli bir soruna daha el attık. Beş yılda 19 mahallemizde 20312 metre yağmur suyu kanalı yaptık.
Beş yılda 19 mahallemizde 30921 metre kanalizasyon hattı döşenerek kanalların açıktan akması önlenmiştir.
Beş yılda 19 mahallemizde eskiyen su şebekesi yenilenerek 33817 metre yeni su borusu döşenmiştir.
Hem tehlike saçan, hem de kentimizde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan elektrik ve telefon hatlarını yer altına aldık.
Kanallar açıktan denize akıyor ve on yıllardır bu büyük sorunla ilgilenilmiyordu. Geleceğimizi tehlikeye atan bu dev sorunu yine biz çözdük. Artık kanallar derin deşarj yöntemi ile açık denize akıtılıyor.
Şehrimizin muhtelif sokak ve caddelerinde toplam 5660 m2 taban tuğlası yapılarak caddelerimiz temiz ve modern bir görünüme kavuşmuştur.
19 mahallemizdeki cadde ve sokaklarda toplam 22969 m2 tretuvar ve karo kaplamasını tamamlayarak hizmete sunduk.
Yıllardır bakım ve onarımı yapılmayan istasyon yaya alt geçidi yeniden restore edilmiştir.
Kent içi görümünü bozan, vatandaşlarımızın duraklarda beklerken içlerini karartan çirkinlikleri kaldırdık. Belediye otobüs durakları cam durak olarak yenilenerek modern ve estetik bir görünüme kavuşturulmuştur.
Çocuklarımızı hiç unutmadık. Okul bahçeleri asfaltlanarak çocuklarımızın rahat oynayabileceği ortamlar sağladık.
Acılık Deresi&[#]8217;nden limana gelen çöpleri toplamak için bariyer sistemi kurulmuş çöplerin limana yayılması engellenmiştir.
Şehrimizde 16 sokak ve caddeye şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu Ay yıldızlı tabelalar asıldı.
AB Reform Projesi kapsamında pilot belediye seçilen belediyemiz 1 yıl boyunca AB ve ABD&[#]8217;li uzmanlarca eğitime tabi tutulmuş ve 1 yıl sonunda konferansla sunum yapılarak hizmet geliştirme eylem planları hazırlanmıştır.
Halkımızın şikayetlerini hızla çözebilmek için beyaz masayı hizmete açarak vatandaşların sorunlarını zaman kaybetmeden dinleme ve gerektiğinde işleme alma olanağına kavuştuk.
Vatandaşlarımızın belediyeye borçlarını daha rahat ödeyebilmeleri için yeni tahsilat büromuz, modern bir şekilde halkımızın hizmetine sunulmuştur.
Başıboş sokak hayvanlarının insanlarımıza zarar vermemesi için modern koşullarda hayvan toplama araçları temin edilerek toplanan hayvanlar hayvan barınma merkezine nakledilmektedir.
Kentimizde yaşayan insanların can ve mal güvenliğini korumak için çok hayati önemi olan itfaiye araçlarımız 20 yılından sonra revizyon yapılarak yenilenmiş, 2 adet yeni itfaiye aracı alınarak takviye edilmiştir.
Size daha seri ve hızlı hizmet ulaştırabilmek için Zabıta Müdürlüğümüze motosikletler alınarak motorize ekipler oluşturulmuştur.
Belediyemizin halkımıza daha hızlı ve doğru hizmet verebilmesi için belediyemiz birimleri otomasyona geçmiş ve daha modern hizmet vermeye başlamıştır.
Bizim dönemimizde emekli olan 450 personelimizin emekli kıdem tazminatları ödenmiştir.
5yılda maddi durumu iyi olmayan 553 çocuğumuz sünnet ettirilmiş, akabinde yapılan sünnet şöleniyle eğlenmeleri sağlanmıştır.
Beş yıl boyunca ramazan aylarında iftar çadırları kurularak yılda ortalama 20.000 kişiye iftar yemeği sunulmuştur.
Kentimizdeki amatör spor kulüplerine görev süremiz boyunca maddi manevi destek olunmuş, sezon başlarında malzeme ihtiyaçları karşılanmıştır.
Mahalle muhtarlarımızın modern yöntemlerle çalışarak size daha hızlı hizmet verebilmeleri için tüm muhtarlıklarımızı bilgisayarlarla donattık.
Her yıl uçurtma şenlikleri düzenlenerek çocuklarımızın aileleriyle birlikte eğlenmesi sağlanmıştır.
Özellikle ülkemizin doğusundaki okullarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bilgisayar ve çeşitli yardımlar yapılmaktadır.
Fakir ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza katkıda bulunmak için, ikinci el eşya ve giysisi olan insanların yardımda bulunmalarına olanak sağlanmıştır.
Dini bayramlarımızda arife günlerinde asri mezarlıklarda şehit aileleri ve cenaze sahipleri için kuran okutulmuştur.
Her yıl muharrem ayında halkımıza belediye önünde aşure dağıtılmaktadır.
Şehit ve Gazi aileleri için belirli günlerde yemek ve kahvaltılar düzenlenmiş, ramazan aylarında iftar yemeği verilmiş düzenli ziyaretlerde bulunulmuştur.
Yaşlılarımızı unutmadık. Huzurevlerindeki yaşlılarımızın sorunlarında ve sıkıntılı anlarında onların yanında olduk. Birlikte etkinlikler düzenleyerek iyi vakit geçirdik. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık.
Özel günlerde şehitler derneği, gaziler derneği, anneler derneği ve diğer dernekler için düzenlenen etkinliklerde ziyaret ve kutlamalarda bulunuldu.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı çocuk yuvasındaki çocuklarımız için Ankara&[#]8217;da Anıtkabir&[#]8217;e ve harikalar diyarına geziler düzenlenmiştir.
Kentimizin ağaçlandırılması ve çevrenin güzelleşmesi için halkımıza ücretsiz fidan dağıtılarak, bunların dikilmesi sağlanmış, çevreye olan duyarlılık arttırılmıştır.
Ramazan ayında iftar çadırına destek veren esnaflarımıza katkılarından dolayı plaket töreni yapılmıştır.
Her yıl düzenlenen Karaelmas Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dış ülkelerden folklor ekipleri davet edilmiş, ulusal ve yerel sanatçılarımızın verdiği konserler ile halkımızın eğlenmesi sağlanmıştır.
Yıl içerisinde 19 Mayıs, 29 Ekim ve bunun gibi özel günlerde müzik ve tiyatro ekiplerimizce gençlik şölenleri gerçekleştirilmiştir.
Zonguldak&[#]8217;ta ilk defa bu sene TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan&[#]8217;ın katılımlarıyla 1. Zonguldak Edebiyat şenliği düzenlenmiş, ulusal yazarlarımız Zonguldak&[#]8217;a davet edilmiştir.
Belediyemizin desteğiyle çeşitli ses ve müzik grupları oluşturularak desteklenmiş ve konser vermeleri için olanak sağlanmıştır.
İki grupta 45 kişilik çocuk ve gençlerden oluşan tiyatro grupları oluşturularak özel tiyatro günleri yapılmaktadır.
Üniversite yetenek sınavlarına hazırladığımız öğrencilerimizden 54 ü resim, seramik, içmimarlık, müzik öğretmenliği ve konservatuar bölümlerini kazanmıştır.
Kültür Müdürlüğünde çatı ve boya tadilatları yapılmış olup, tiyatro salonumuzun da sahnesi, ışıkları, ses sistemleri yenilenerek klimalar takılmış ve koltuk sayısı arttırılmıştır.
Kütüphanemiz yeniden yapılandırılarak ÖSS&[#]8217;ye hazırlanan gençler için çalışma ortamı sağlanmıştır. 20 adet bilgisayarla internet ücretsiz hale getirilerek halkın hizmetine sunulmuştur.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi