Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık´ı bölücülükle suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, Gülüç´te yaptığı mitingde "Biz DSP ile birleştik. AK Parti´yi indireceğiz. Biz DSP´lilerle kardeşiz" dedi. Bu açıklamaların ardından miting alanında bulunan bazı DSP´li gençler Posbıyık´a tepki göstererek "Yalancı, talancı, haramcı Posbıyık" yazılı pankartı açarak tepki gösterdi. DSP´li gençler tarafından açılan pankartın ardından CHP´li gençler arasında tartışma çıktı. CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık otobüse bindiğinde bazı vatandaşlar tarafından yumurta ile protesto edilirken, Cehennemağzı Mağaraları yakınlarında da yumurta atılarak protesto edildiği öğrenildi.
Öte yandan Balı Mahallesi´nde de "DSP ile birleştik" sözlerini yineleyen Posbıyık´a vatandaşlar tepki gösterdi. CHP´lilerle tartışan bazı vatandaşların "DSP ile biz birleştik" sözlerine yalanlama geldi.
DSP KDZ. Ereğli adayı Boray Baycık ve diğer adaylar, Kepez´de yaptığı konuşmada, "Bırakın bunlarla birleşmeyi. Bunlarla helaya bile gidilmez. Posbıyık yalan söylemeye devam ediyor. DSP ile CHP´nin birleşme süreci yok. Posbıyık´ın son çırpınışları. Önce AKP ile birleşti dedi, şimdi de CHP ile birleşti diyor. Posbıyık ne söylediğini bilmiyor. DSP´nin önde çıkması Posbıyık´ı çıldırtıyor. Bana ve meclis üyelerine saldırıdan sonra şimdi bu iftiraları atıyor" diyerek açıklamalara tepki gösterdi.
Editör: Pusula Gazetesi