Zonguldak´ın Devrek ilçesinde, sporcuları taşıyan aracın takla atması sonucu ölen antrenör Dinçer Durmuş´un, takımı Karaelmas İşitme Engelliler Voleybol Takımı´yla Ankara´dan döndükleri sırada Bolu´nun Yeniçağa ilçesinde tesadüfen karşılaştıkları Zonguldak İşitme Engelliler Basketbol Takımı´nın kaza yapan aracına bindiği öğrenildi.
Deplasmanlı Süper Lig´de mücadele ettiği bildirilen Karaelmas İşitme Engelliler voleybol takımı, maç için gittiği Ankara´dan döndüğü sırada Yeniçağa ilçesinde Konya´dan deplasman maçından dönen Zonguldak İşitme Engelliler basketbol takımıyla karşılaştı.
Voleybol takımı antrenörü Durmuş (50) ile basketbol takımı sorumlusu Özkan Oral, dinlenme tesislerinde bir süre sohbet etti. Durmuş, karşı takımda, kendi araçlarının güzergahı olan Zonguldak´ın Çatalağzı beldesine gidecek bir oyuncu bulunduğunu öğrenmesi üzerine sporcuyla araçlarını değiştirdi.
Oyuncu Mehmet Ercan voleybol takımının aracına, antrenör Durmuş da kaza yapan basketbol takımının midibüsüne bindi.
İsa Nuri Fidanboy (53) yönetimindeki 67 DN 167 plakalı midibüs, Devrek´in Dorukhan Tüneli çıkışında takla atması sonucu Durmuş hayatını kaybetti.

-´´MAÇ KRİTİĞİ YAPACAKLARDI´´-
Karaelmas İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Bayram Demir, 4 aydır takımlarını çalıştıran antrenör Durmuş´un, trafik kazasında yaşamını yitirmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Konya´dan dönen basketbol takımıyla tesadüf olarak aynı anda dinlenme tesislerine girdiklerini anlatan Demir, şöyle konuştu:
´´Bizim aracımız Çatalağzı beldesine gidecekti. Basketbol takımında da bu yöne gidecek oyuncu varmış. Antrenörümüz, diğer takımın sorumlusu Özkan Oral ile hem maçların kritiğini yapmak hem de diğer oyuncunun Çatalağzı´na bırakılması için sporcuyla yer değiştirdi. Bizim aracımız önden gidiyordu. Kent merkezine vardığımızda kazayı duyduk. Halen olayın şokunu yaşıyoruz. Durmuş, kaza yapan basketbol takımının kendi sahasında yaptığı maçlarda da fahri antrenör olarak görev alıyordu.´´
Durmuş´un takımıyla en son Anıtkabir ziyaretinde fotoğraf çektirdiği bildirildi.

-KAZA-
Dün gece Konya´daki spor müsabakasından dönen Zonguldak İşitme Engelliler basketbol takımı oyuncularını taşıyan İsa Nuri Fidanboy (53) yönetimindeki 67 DN 167 plakalı midibüs, Devrek´in Dorukhan Tüneli çıkışında takla atmış, kazada, antrenör Dinçer Durmuş ile sporculardan Orhan Akkuş yaşamını yitirmişti. Aralarında sporcu ve teknik personelin bulunduğu 13 yaralı ise Bolu ve Zonguldak´taki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi