Zonguldak Değişim Hareketi’nin “Zonguldak TSO Seçimleri” konulu haftalık değerlendirme toplantısı, Mehmet Apaydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden TSO Başkan Adayı Şenol Altuntaş ve Oda bünyesindeki toplam 13 meslek komitesi sorumluları, bir önceki hafta içinde yapılanları ve bir sonraki hafta için planlanan seçim etkinliklerini değerlendirdi.

Toplantıyı değerlendiren Başkan Adayı Altuntaş, şunları söyledi:

“TOPLANTILARIMIZ VERİMLİ VE ÜRETKEN GEÇİYOR”

“Farklı bilgi ve birikime sahip, her biri üretimi, ticareti ve hizmet sektörünü çok iyi bilen, farklı yaşlarda ve hatta değişik siyasi görüşlere sahip akil kişilerden oluşan ekibimizin her toplantısı bir öncekine göre çok daha verimli ve üretken geçiyor. Seçim sürecinde Odamız üyesi sanayici, işadamı ve esnafımızın sıkıntılarını çok net belirledik. Bundan sonraki çalışmalarımız somut projeler ortaya çıkararak Zonguldak iş camiasının sıkıntılarını çözmek üzerine olacaktır. Zonguldak’ın yerel potansiyelini harekete geçirmek üzere, daha önceden kendi potansiyellerini olumlu şekilde değerlendirerek yerel kalkınma yolunda başarıya ulaşmış Gaziantep, Kayseri, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerdeki Odalar tarafından gerçekleştirilen somut projeleri inceleyip kendimize bir yol haritası çıkarıyoruz. İşveren ile nitelikli iş gücünün bir araya getirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi, istihdamın artırılması, yerli-yabancı yatırımcıların ilgisinin çekilmesi, yeni yatırımların desteklenmesi, üyelerin bilgi ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması gibi iş dünyası için önemli konularda başarıya ulaşmış Odalarının tecrübelerinden yararlanmayı hedefliyoruz. Bu şekilde farklı yörelerde hizmet veren, en az bizim Odamız kadar eski, ama çok daha güçlü TSO’ların yerel kalkınma yolundaki adımları bizim çalışmalarımızı da şekillendirecektir.”

“MEVCUT YÖNETİM ANLAYIŞININ ARTIK BİR ETKİSİ VE HÜKMÜ KALMADI”

“Ayrıca, Mayıs 2013 döneminde gerçekleştirilecek Oda ve Borsa seçimleri için bazı illerde ‘değişim’ hareketleri ciddi bir mesafe aldı. Değişikliğin gerekliliğini gören ve on yıllarca sürekliliği devam eden Oda-Borsa yönetimine son vererek, artık yönetime talip olan kişilerin oluşturduğu bu ortamlar bizim de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu ortaya koyuyor. Bu değişim çalışmalarının en ciddi ve önemlilerinden birisi Balıkesir’de gerçekleştiriliyor. Değişim yürekliliğini ve gönüllülüğünü gösteren bu arkadaşlarımız ile de iletişime geçtik, yakın bir tarihte bir araya gelip, görüş alışverişinde bulunacağız. Birbirinden bağımsız, ancak koordineli çalışmalar sayesinde birikimleri paylaşmak hem görüş açımızı artıracak, hem de çalışmalarımızdaki azmimizi yükseltecektir. Yıllardan beri beklenen bu değişim hareketleri aslında ülkemizdeki iş dünyasının geldiği noktayı da ifade ediyor. Rekabetin son derece ağırlaştığı, bilginin en pahalı ürün haline geldiği, proje odaklı çalışmaların üretimden pazarlamaya kadar yaşanan tüm süreçlere yön verdiği bir sistemde Türk iş dünyasına ait kurumların da kendini yenilemesi gerekiyor. Mevcut yönetim anlayışının artık bir etkisi ve hükmü kalmamıştır. Üyeler, çok daha fazla araştırmacı ve sorgulamacı tutumları sonrasında kendilerine en uygun idare anlayışını da bulacaktır. Umut ederim ki, bu çalışmalarımız ile birlikte, seçimlerden sonra Zonguldak TSO’nun ulusal ölçekte çözüm ortakları olacak ve her türlü bilgi alışverişinin sağlanacağı, lobi faaliyetlerinin yürütüleceği platformlar kurulacaktır.”

Toplantı, bir sonraki hafta için planlanan seçim etkinlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunularak sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi