Bir süredir Gökçebey´de "Demir Grup Gökçebey´e kok fabrikası kuracak. Çanakçılar bu yatırıma engel oluyor" şeklinde yalan söyleyenlerin mumu söndü. Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demir, "Bizi Gökçebey´e Çanakçı ailesi davet etti. Çanakçı ailesiyle 40 yıllık dostuz. Ormanla ilgili sorunumuz var. Onu da çözmek üzereyiz" dedi.


Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen ise canlı yayında şöyle konuştu: "Hz. Mevlana´ya soruyorlar: Senin için yalancı peygamber diyorlar. Sen yine gel diyorsun. Mevlana Hazretleri diyor ki: Susuyorsam suskunluğum asaletimdendir. Her söylenen lafa verilecek cevabımız vardır. Önce lafa bakarız laf mıdır diye, sonra söyleyene bakarız adam mı diye?"









Canlı yayına bağlanan Çanakçılar Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Çanakçı, "Erdoğan Demir benim 40 yıllık arkadaşım. Demir Grubu&8217;nu Çukur´a yatırım yapmaları için biz davet ettik. Kurulması düşünülen kok fabrikasından açığa çıkacak enerjiyi biz kendi fabrikamızda kullanacağız. Dedikodulara anlam veremiyorum" şeklinde konuştu.


Gökçebey´de yeniden Belediye Başkanlığını kazanabilmek için her gün yeni bir iddia ile ortaya çıkan politikacıların maskeleri birer birer düşüyor.

Gökçebey´de "Demir Grup Gökçebey´e kok fabrikası kuracak. Çanakçılar bu yatırıma engel oluyor" şeklinde dedikodu üretenlere karşı Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demir´in açıklamaları tokat gibi indi.


20 Mart Cuma akşamı 67 Kanal Z Televizyonu&8217;nda Erhan Çakmak´ın yönettiği Analiz Programına Ak Parti Gökçebey Belediye Başkan Adayı Sadettin Etçibaşı konuk olarak katıldı.



Çanakçı ailesiyle 40 yıldır dostuz


Programda bu dedikodu gündeme gelince Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demir canlı yayına bağlanarak şunları söyledi:

Gökçebey´e Kok Fabrikası kurma talebimiz oldu. Bu konuda Sayın Vekilim Polat Türkmen, Sayın Valimiz Erdal Ata, TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan´ın katkılarıyla biz oraya o yatırım yapmayı ve 600 kişilik istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok.








Ormanla ilgili bir sorunumuz var. O sorunu da aşmayı düşünüyoruz. Ama orada şöyle bir konu geçti. Sanki bizi Çanakçılar engellermiş gibi bir hava estiriliyor. Biz Çanakçı ailesiyle 40 yıllık dostuz. Babalarımız dosttur. Bizi oraya davet eden Çanakçı ailesidir. Bizim kuracağımız 50 megavatlık enerji santralinden enerji almak için Çanakçı ailesinin de başvurusu vardır. Bu söylemler doğru değildir. Bizi oraya davet eden, yatırım yapmamızı isteyen kişilerin başında Sezai Çanakçı gelmektedir" dedi.



´Lafa bakarım laf mıdır diye, söyleyene bakarım adam mı diye´







Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen´de canlı yayına bağlanarak konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sadettin Etcibaşı´na başarılar diliyorum. Kendisi bizim partimizin kurucularındandır. Zonguldak´ın Sabancısı diye adlandırdığımız iki kuruluşumuzun Zonguldak´a yatırım yapması için çaba gösteriyoruz. Çıkartılan dedikodulara kulak asmayın. Hz. Mevlana´ya soruyorlar: Senin için yalancı peygamber diyorlar. Sen yine gel diyorsun.

Mevlana Hazretleri diyor ki: Susuyorsam suskunluğum asaletimdendir. Her söylenen lafa verilecek cevabımız vardır. Önce lafa bakarım laf mıdır, sonra söyleyene bakarım adam mı diye?" Kimsenin bu ucuz polemiklere pirim vereceğini sanmıyorum. Birisi 3 bine yakın, birisi 700´e yakın kişiyi istihdam ediyor. Onlarla gurur duyuyoruz.


Yatırımların devamını diliyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı kendilerine yapmak için seferber oluyoruz.


İnşallah Sadettin kardeşimizle ile daha çok işler yapacağız. Çünkü Belediyecilik Ak Parti´nin işidir. Onun için biz hükümet olarak, Milletvekilleri olarak Saadettin kardeşimizin başarılı olacağına inanıyoruz. Onun yanındayız."



Demirleri, Gökçebey´e yatırım için davet ettik


Çanakçılar Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Çanakçı ise canlı yayına bağlanarak, çıkartılan dedikodulara anlam veremediğini belirterek, Erdoğan Demir´e teşekkür etti: "Sayın Erdoğan Demir benim 40 yıllık arkadaşımdır. Aile dostumuzdur. Demir Şirketler Gurubunun Zonguldak´ta yaptığı yatırımlarla gurur duyuyoruz. Yaklaşık 2 bin 700 kişiye istihdam sağlamaktadırlar. Zonguldak´a yaptıkları AVM için kendisine teşekkür ediyorum. Gökçebey&8217;de Çukur´a yatırım yapmaları için davette bulunanların başında biz geliyoruz. Çukur´a kurulması düşünülen bu termik santral ve kok fabrikasında açığa çıkacak enerjiyi biz kendi fabrikamızda kullanacağız. Bu tür dedikodulara anlam veremiyorum. Biz bölgemize yatırım yapmayı düşünen herkesi davet ettik. Yatırım için gerekli çalışmalara başlandı. Kendilerine her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim Demir ailesi ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. Ben bölgemize yapacakları yatırım için kendilerine daha şimdiden teşekkür ediyorum."








Sadettin Etçibaşı, ise bu açıklama üzerine "Bir Gökçebeyli olarak, Ak Parti Gökçebey Belediye Başkan Adayı olarak Sayın Erdoğan Demir´e bölgemize yapmayı düşündüğü yatırımdan ötürü teşekkür ediyorum. Seçilmemiz halinde, biz de yatırımcılara her türlü katkıyı yapacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi