Toplantıya, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve GMİS Yöneticileri, Müessese Müdürleri, Şube Yöneticileri ve Maden Başçavuşları Derneği Üyeleri katıldı. Genel Kurulun Divan Başkanlığını GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu yaptı. Genel Kurulda öncelikli olarak Maden Başçavuşları Derneği Tüzüğünde yer alan ´Derneğin adı Maden Başçavuşları Derneğidir. Şubesi Zonguldak´tadır ve değiştirilemez´ maddesi ´Derneğin adı Maden nezaretçileri Derneğidir. Şubesi Zonguldak´tadır ve değiştirilemez olarak oy birliği ile değiştirildi.



Muslu: ´Yeni işçilerimizin size ihtiyacı var´


Maden Başçavuşları Genel Kurulunda açılış konuşmasını yapan Genel Maden İş Genel Başkanı Ramis Muslu şunları söyledi:


"Kişiler makamlar her zaman gelip geçicidir. Önemli olan birlik berberliktir ve bizim bu birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Aslında bu her yerde de böyledir. Maden Başçavuşları sendikamızın olmazsa olmazı ve sendikamızın bir organıdır. Hepimizin bazı sıkıntıları var. Emekli olan bin 250 işçimiz var. Onlar kurumumuzun önemli organlarıydı. Yani sadece kömürü kazmak yetmiyor. Bunlar için tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var. Emekli olan arkadaşlarımızla da bu sorunu oldukça yaşıyoruz. Zincirin bir halkası olmadığı zaman işler yürümüyor. Bunu en iyi bilende sizlersiniz. TTK yaşayacaksa başçavuşlarla ve şeflerle beraber yaşayacaktır. TTK´nın olmazsa olmazı sizlersiniz. Sizler bu işi dededen, babadan, çekirdekten öğrenerek yetişen arkadaşlarımızsınız. Yeni işe alınan işçilerimizi işe kazandıracak olanlarda sizlersiniz. Biz onlara inanıyoruz, güveniyoruz. Çünkü sizler gibi ağabeyleri var. Derneğimizi de sahiplenmemiz gerekiyor. Birlikten güç doğar. Hepimizin görevi çalışmak ve kurumlarımızı en iyi yerlere taşımaktır. Arkadaşlarımız gerçekten zor bir göreve talip oldular. Çok fedakârlık edeceksiniz. Bu azmi biz sizde görüyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."



Kocaoğlu: ´İlk görevimiz işçi sağlığı ve güvenliği´


Maden Başçavuşlarının sıkıntılarını dile getiren Maden Başçavuşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kocaoğlu şunları söyledi: "Kurumumuz 160 yılı aşkın zamandır aynı şekilde devam etmektedir. Ama her geçen gün nezaretçi sayımız aşağıya indi. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinden dolayı sayımızın azlığından her şeye geç kalıyoruz. Son günlerde fazlasıyla kazalar meydana geliyor. Kurumumuza yeni alınan işçilerin yetiştirilmesinde bizlere çok büyük görevler düşüyor. Yeni işe giren arkadaşların motivasyonunu sağlamak sizlere düşüyor. Sizlerin ilk görevi işçi sağlığı ve işçi güvenliğidir. Maden Başçavuşları çok büyük sorumluluk isteyen bir iştir. Bazı müesseselerimizde banyo ve soyunma odaları gerçekten kötü durumda. Bunların iyileştirilmesi ve yeniden yapılması için müracaatlarda bulunduk. Genel Müdürümüz bu sorunun da en kısa zamanda çözüleceğinin sözünü verdi. Katılımlarınızı görünce çok heyecanlandım ve sizlerden güven aldım. Hepinize teşekkür ediyorum."



Gonca: ´Birlik ve beraberliğinizi bozmayın´


Maden Başçavuşlarının 11. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Belediye Başkanı Secaattin Gonca, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Gonca konuşmasında; "Yaklaşık 160 yıllık geçmişi olan maden kömürümüz Zonguldak´ımızın var olmasında önemli bir etkendir. Maden kömürü bizim gerçeğimizdir. Burada her derneğe nasip olmayan bir topluluk var. Ne olur birlik ve beraberliğinizi bozmayın.


Buradan tüm siyasi parti adaylarına da başarılar diliyorum. Önemli olan Zonguldak´tır. Halkın takdiridir. Kim kazanırsa kazansın onun yanında olacağız. Belediye Başkanlığı çok onurlu bir görevdir ama yeri geldiğinde en sevdiğinizi bile kırabiliyorsunuz. Yapmak istediğimiz projelerimiz var. Allah nasip eder ve Zonguldak halkı takdir ederse göreve devam etmek istiyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.


Gülay: ´Destek istiyorum´


Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay ise, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, ´bize Zonguldak´ın geleceği için destek vermenizi istiyorum´ dedi.


İki liste ile gidilen Olağan Genel Kurulu 147 oyla Erdoğan Kocaoğlu´nun listesi kazandı. Hikmet Kahya ise 142 oy aldı. Toplam 293 oyun 4´ü geçersiz sayıldı.


Maden Başçavuşları Derneği 11. Olağan Genel Kurul Yönetimi ise şöyle; Asil: Erdoğan Kocaoğlu, Aydın Aydemir, Remzi Akça, Dursun Uçar, Tuncer Topçu, Dursun Ayhan, Ahmet Öz, Saffet Öztürk, Selehattin Gürsel, Aykut Bostancı, Neşat Cebeci Denetleme Kurulu asil: Yunus Demirtaş, Turhan Şen, Abidin Kanal

Editör: Pusula Gazetesi