CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Posbıyık, mahallelerde düzenlendiği mitinglerde yaptığı konuşmalarda, Ereğli Belediyesi´nin Ak Parti iktidarı döneminde battığını ve kendi personelinin ikramiyesini bile tarihinde ilk kez ertelemek durumuna düştüğünü belirten Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesi´nin içine düştüğü bu durumun, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde çok daha kötüye gideceğini iddia etti.


Bununla birlikte Ereğli´nin bazı kesimler tarafından sömürüldüğü ve kanının emildiğini sözlerine ekleyen Posbıyık, kısa bir zaman öncesine kadar festivalleriyle ve sosyal etkinlikleriyle Türkiye genelinde itibarlı kimliği ile anılan Kdz. Ereğli´nin bu itibarını da kaybettiğini söyledi.



&8216;Ben iktidarda mıyım ki, DSP&8217;liler beni karalamaya çalışıyor&8217;


Konuşmalarında, DSP´li Belediye Başkan Adayı başta olmak üzere söz konusu partinin birçok adayının, katıldıkları her ortamda kendisini karalamaya çalıştıklarından bahseden Posbıyık, bazı şahısların kendisini hala belediye başkanı gibi gördüklerini söyleyerek, buna rağmen çamur at izi kalsın, şeklindeki bu politikanın hiçbir partiye ve siyasetçiye kazanç getirmeyeceğini ifade etti.


Bu karalama kampanyalarına rağmen, halkın kendisine gösterdiği büyük destekle mücadelesine devam edeceğini hatırlatan Posbıyık: "Zaten birilerinin amacı benim Belediye Başkanı olmamı engellemek. Baycık da bunu başarmak ve Ak Parti´nin ekmeğine bal sürmek için Aday olmadı mı? Benim Belediye Başkanı olmamı ve bu şehri soyan hortumcularla, hırsızlarla, tefecilerle olan mücadelemi engellemek isteyenler ya tutuklandı diye dedikodu yayıyorlar ya da öldü diyorlar.


Samimi olarak söylemem gerekirse bir kısmı da ölmem için dua ediyorlar. Her gün tehditler alıyorum.


Devletim, beni korumaya aldı. Ama herkes iyi bilsin ki Allah´tan başka kimseden korkmuyorum. Bu hortumcularla mücadeleye devam etmeye kararlıyım. Çünkü benim patronum bu halk.


Sizler beni ezdirmedikçe, sizler bana sahip çıktıkça bu mücadeleyi ölene dek sürdüreceğime şeref sözü veriyorum" dedi.



&8216;Ben, Belediyeciliğin üstadıyım&8217;


Halka hitaben yaptığı konuşmalarda Ereğli Belediyesini kendisinden başka ayağa kaldıracak bir başka adayın olmadığını bir kez daha vurgulayan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, belediyecilikte bir duayen ve bir üstad olduğunu, bunu sadece Ereğlililerin değil, tüm Türkiye´nin kabul ettiğini belirterek, konuşmasında şu görüşleri sundu: "Belediye Başkanlığını en az benim kadar iyi yapabilecek o kadar başarılı insanlar var ki bu memlekette. Ama hepsi korkudan dolayı, bir yerden aday olamıyorlar. Onlar aday olamayınca da meydan, 7 yıl milletvekilliği yapmış olmasına rağmen bu bölgeye hiçbir hizmeti olmamış biriyle yedeklere kaldı.



&8216;Baycık rakibim olamaz&8217;


Bunlar, bu Ereğli Belediyesi´ ni ayağa kaldırabilirler mi ? Baycık´ ı zaten rakip olarak bile görmüyorum. İnanıyorum ki bu seçimde de o, boyunun ölçüsünü öğrenecek. Sen 7 yıl boyunca bir tek çivi çakmamışsın, bir de oylarımı bölmek için karşıma aday olarak çıkıyorsun. Sayın Baycık, bu yakıştı mı sana ? Gittiğin her yerde benden bahsediyorsun. Ne projen var adam gibi, ne de bu memleket için düşündüğün bir hizmet. Varsa yoksa işin gücün Posbıyık. Yahu ben iktidarda mıyım ? Ben belediye başkanı mıyım ? Sen nasıl bir sosyal demokratsın ? Sosyal demokratım diyorsun, Ak Parti için söylediğin tek cümle yok. Ama nasıl olsun ki? Ak Parti ile ortak çalışıyorsun AK-DSP Adayı Baycık. Zaten televizyonda ne dediğini de anlamıyorum. Milletvekili olduğun dönemlerde bile gelene gidene bağıran, herkesi azarlayan biriydin sen. Başka ne yaptın ki?



&8216;Balcı&8217;nın yaptığı fırsatçılıktır&8217;


Ya Balcı´ya ne demeli? Ben kendisini 1994´ te belediye meclisime almıştım; becerikli biri olmadığından, sürekli cebellezi düşündüğünden de atmışım. Benim dergahımda büyümüş ama iyi bir öğrenci olamamış biri. Bu belediyeyi nasıl yönetecek? Google´dan aldığı resimlerle proje hazırladığını iddia eden biri kendisi. Murat Sesli´nin aday olarak gösterilmesinden sonra, ben bu işte yokum, dedi. Sonra Sesli´nin başına gelenlerden sonra bir de baktık, aday olarak karşımıza çıktı. Yani Sesli´nin tutuklanmasını kendisi için bir fırsat bildi. Bu fırsatçılık değil de nedir?



Yakışık alıyor mu bu?


Senin asıl adayın içerde, yedek adaylar benim muhatabım olmaya çalışıyor. Ben seni muhatap olarak kabul eder miyim? Sen yedeksin bir kere, yedek. Benim yedeklerle ne işim olabilir ki? Ben senin bu Ereğli´ ye geldiğin günü biliyorum. Aradan yıllar geçti, Ereğli´ nin yarısını satın aldınız. Allah bilir, geri kalan yarısını da almak için belediye başkanı olmak istiyorsun. Yahu siz bu Ereğli halkını aptal mı sandınız? Bu halk için bu güne kadar ne yaptın sen? Bir yatırım mı yaptın? Bir yerde bir çeşme falan yaptırdın da bizim mi haberimiz yok ? Bu milleti sömürmekten başka sizin yaptığınız başka bir şey var mı? Ben de Murat Sesli´nin tutuklanmasından sonra senin yedek aday olarak karşımıza çıkmandan şu yorumu çıkartıyorum: Acaba Balcı´nın da bu işle bir ilgisi olabilir mi ? E başka bir şey düşünülebilir mi bu durumda?



&8216;Neden ısrarla 25 Belediye Meclis Üyesi istiyorum?&8217;


"Sakın bana "açgözlüsün" demeyin. Ben zamanında bu belediyeyi 13 üyem ile de yönettim; ama zaman, o zaman değil. Ereğli karanlığa doğru gidiyor. Diğer partilerin belediye meclisi üyesi aday listesindeki adaylara bir bakın. Biri var, hala Pasaport Pizza´ yı kimlerle açtığını bana söyleyemiyor. Birinin Göçmenler´ de, birinin Sarıkorkmaz´ ın tepesinde kaçak inşaatları var. Biri yeşil alan olan arazisini iskana çevirmiş, onu kurtarmanın derdinde. Bir de gazeteci olmayan Gazeteciler Derneği Başkanı var ki; o kadar seviyesiz, saygısız, hürmetsiz&8230; Hiçbir şeyden anlamayan; ne dediğini bilmeyen&8230;


Ben hangi birini sayayım bunların. Bunlardan bir iki tanesi benim meclisime girerse ben size söz verdiğim gibi bu belediyeyi bir yılda ayağa kaldıramam. Bunların amacı size hizmet etmek değil çünkü. Bunların derdi hep kendi çıkarlarını korumak.


Ben göreve geldiğim takdirde bunların oyununu bozacağım için zaten beni engellemek istiyorlar. Bir medya patronunun etrafında dönenlerden, olup bitenlerden, Ereğli´ yi sömürmek isteyen yeni bir aile oluşumundan Ereğli halkının haberi yok mu sanıyorlar ? Ereğli insanı aptal değil ki, bunların hepsini biliyor; hem de çok iyi biliyor&8230;"



&8216;Bu Ak Parti nerede?&8217;


Posbıyık, mitinglerdeki konuşmasında, Ereğli´ de ekonomik ve sosyal birçok sorun yaşanmasına rağmen iktidar partisi Ak Parti´nin yerel yöneticilerinin hiçbir girişimde bulunmadıklarını ifade ettiği konuşmasında, Erdemir´ den her ay alınmakta olan 350 milyar eski TL tutarındaki Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisinin Hazine´ ye aktarılması kararı ile tersanelerde ve boru profil fabrikalarında çalışan binlerce işçinin aylardır maaşlarını alamamaları gibi konularda Ak Parti´den ses seda çıkmadığını söyledi. Buna rağmen partinin ileri gelenlerinin iktidara mensup partinin belediyelerine daha fazla hizmet gideceğine yönelik açıklamalarının da yalandan ibaret olduğunun altını çizen Posbıyık, Ereğli halkının bu yalana ve kandırma girişimine 29 Mart günü gereken cevabı sandıkta vereceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi