Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlediği müsabakaya 50 sporcu katıldı. Fener Semti´nde yağmur altında ve 4 derece hava sıcaklığında gerçekleşen yarışlarda öğrenciler zor anlar yaşadı. Koşu öncesi üşümemek için ısınma hareketleri yapan öğrenciler, start verilmesiyle yağmur altında koşarak dereceye girmeye çalıştı. Parkuru güçlükle tamamlayan öğrenciler, isimlerini yazdırmak için sıraya girdi. Nefes nefese kalan öğrenciler, yağmur altında isim kuyruğunda sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

SANDALYEDEN SEDYE

Öğrencilerden bazıları ise baygınlık geçirdi. Çaycuma Fatih Lisesi´nden Kıymet Tayoğlu, 6´ncı olarak bitiş çizgisine geldiğinde bayıldı. Annesi ve öğretmeninin müdahale ettiği Kıymet Tayoğlu, 112 Acil Servis ambulansının devam eden koşuyu takip etmesi nedeniyle yan yana konulan 2 sandalyenin üzerine yatırıldı. Kısa süre sonra koşunun bitmesiyle gelen ambulanstaki sağlık görevlileri de öğrenciye sandalyenin üzerinde yaptı. Daha sonra sedyeye konulan Tayoğlu, ambulansa taşınarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.

2´nci olan Ticaret Meslek Lisesi´nden 14 yaşındaki Esra Kara ise 1´inci olamadığı için ağladı. Kendini yere atarak ağlayan Kara´yı arkadaşları teselli etti. Yarışta fenalaşan diğer öğrencilere de öğretmenleri müdahale etti. Kategorilerinde dereceye giren öğrencilerin, Samsun´nda yapılacak grup müsabakalarına katılacağı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi