Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı´na yapılan bir suç duyurusu kapsamında il merkezi, Kilimli beldesi, Gelik beldesi ve Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde bulunan eczanelere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında bayan doktorlarında olduğu 14 kişi yakalanmıştı.
Adli makamlara götürülen şahıslardan doktorlar H.K., M.E.Y. ve N.N.K.A. ile eczacılar Ö.P., F.T., C.B.A. ve Z.K. nöbetçi savcılık tarafından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Diğer 7 şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şahısların ev ve iş yeri aramalarında yaklaşık 5 bin adet ilaç kupürü, 399 adet kupürleri kesilmiş ilaç, 68 kişiye ait sağlık karnesi ve yeşil kart, 12 adet heyet raporu olarak bilinen ilaç alım raporu, 118 adet kesilerek tek hale getirilmiş viagra ve çeşitleri, 3 adet bilgisayar, bir adet kuru sıkı tabanca, iki adet doktor kaşesi, 25 adet hasta kayıt defteri ele geçirilmişti.


İDDİANAME
Savcılık iddianamesinde şahıslar hakkında "görevi gereği düzenlemeye yetkisi olduğu resmi bir belgeyi kullanarak, birden fazla kişi ile karşılıklı menfaat temin etmek, haksız kazanç sağlamak, kamu kurumlarını aldatarak, devleti zarara uğratmak, kurumları, aracı kılmak suretiyle dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına yer verildi.

TUTUKLANDILAR
Nöbetçi mahkeme tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda görevli doktor N.N.K.A. ile eczacılar Z.B.A. ve Z.K. tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, mahkeme sonunda yakınlarına veda ettikten sonra Beycuma M Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu´na gönderildi.


SERBEST BIRAKILDILAR
Diğer doktorlar H.K. ile M.E.Y. ve eczacılar Ö.P. ile F.T. tutuksuz yargılanmak üzere nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi