Zonguldak&8217;ta polisin yaptığı operasyonla sahte heyet raporu ve reçete düzenleyerek, hastalara haberi olmadan reçete yazdıkları ve haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 3 doktor, 11 eczacı olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı.


Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında Zonguldak&8217;ın merkezinde, merkezine bağlı Kilimli Beldesi, Gelik Beldesi ve Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde bulunan eczanelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)&8217;n da görevli bayan doktor N.N.K.A, Gelik ve Beycuma Sağlık ocaklarında görevli bayan doktorlar doktorlar, M.E.Y ve H.K ile aralarında bayanlarında bulunduğu eczacılar, S.T., A.Ç., H.Y., A.D., Z.A.Y., M.G., F.T., C.B.A, Ö.P., Z.Y. ve Z.K gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yeri aramalarında ise yaklaşık 5 bin adet ilaç küpürü, 399 adet kupürleri kesilmiş ilaç, 68 kişiye ait sağlık karnesi ve yeşil kart, 12 adet heyet raporu olarak bilinen ilaç alım raporu, 118 adet kesilerek tek hale getirilmiş viagra ve çeşitleri, 3 adet bilgisayar, 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet doktor kaşesi, 25 adet hasta kayıt defter ele geçirildi. İsmi geçen doktorlarla ilgili daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüne bağlı Sosyal Güvenlik merkezi tarafından soruşturma başlatılmış, çağrılan müfettişlerin incelemesinin tamamlamasının ardından şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.


Gözaltına alınan eczacı ve doktorların, aracılar yardımıyla topladıkları sağlık karnesi ve hazırladıkları sahte raporlarla ilaç yazdırdıkları ve vatandaşa parayla sattıkları ilaçlar için devletten de para aldıkları ileri sürülüyor.


Şahısların hakkında, sahte ve usulsüz bir şekilde rapor ile reçete düzenledikleri, bu reçetelerle Sosyal Güvenlik Kurumu&8217;nu zarara uğrattıkları gerekçesiyle


Gözaltına alınan şahıslar, &8220;görevi gereği düzenlemeye yetkisi olduğu resmi bir belgeyi kullanarak, birden fazla kişi ile karşılıklı menfaat temin etmek, haksız kazanç sağlamak, kamu kurumlarını aldatarak, devleti zarara uğratmak, kurumları, aracı kılmak suretiyle dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik&8221; suçlarından adli makamlara sevk edildi.


Şahısların savcılıktaki sorgusu sürdürülüyor.

Editör: Pusula Gazetesi