Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu&[#]8217;na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi ile Türkiye Kamu-Sen´e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi&[#]8217;ne üye memurlar, mesai ücreti, yol ödeneği gibi haklarının ellerinden alınmasını bir gün iş bırakıp yürüyerek protesto etti. Yürüyüş için Madenci Anıtı´nda toplanan memurlar, çay içip simit yedi.

BES Zonguldak Şubesi ve Türk Büro-Sen üyesi yaklaşık 100 memur, Madenci Anıtı´nda toplandı. Yağmur altında simit ile birlikte çay içen memurlar, sloganlarla hükümeti protesto etti. Ardından Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ile BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, hazırladıkları basın açıklamalarını okudu. Mesai ücreti ve yol ödeneği gibi haklarını isteyen ve ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını talep eden memurlar, sloganlar eşliğinde Gazipaşa Caddesi´ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Kalabalık, burada da bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Eyleme, Birleşik Kamu-İş&[#]8217;e bağlı Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Kahveci, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve yönetimi destek verdi.
Editör: Pusula Gazetesi