Vergi Dairesi Başkanı Bayar ve beraberindekiler, ilk ziyaretlerini Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır’a gerçekleştirdi. Ziyarette konuşma yapan Bayar, “24’üncü Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Başsavcımızı ziyaret ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ekonomisini, sosyal yaşantımızı, kültür yaşantımızı etkileyen vergi bütün kesimlerle ortak değerlendirilmesi amacıyla kamu kurumları ve çeşitli kesimleri ziyaretlerimiz kapsamında Başsavcımızı da ziyarette bulunduk. Kendisine bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Sağlık ve başarı diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ise, “Bilindiği üzere ülkemizdeki kamu hizmetlerinin yürümesi için belli bir paraya ihtiyacı var. Bunun da en önemli kaynağı ülkemizde çalışan insanlarımızdan, üreten insanlarımızdan belli bir kaynağın vergi olarak alınması ve bu hizmetlerin buna dayalı olarak yürütülmesidir. Başkanımız ve teşkilatımız bu konularda son zamanlarda bayağı başarılı sonuçlar alıyorsunuz ama vergi olayının biraz daha tabana yayılması lazım gerekiyor. Bir takım vergi kaçaklarının önlenmesi gerekiyor. Bunun için çalışmalarınız da tüm kadro olarak başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bayar, daha sonra Baro Başkanı Kerem Ertem ve avukatları ziyaret ederek, bu seneki gelir vergisi şampiyonun da avukat olduğunu söyledi. Bayar, “24’üncü Vergi Haftası nedeniyle bizim mükelleflerimiz arasında önemli bir yer alan serbest avukatların barosuna ziyarette bulunduk. Kendilerine bol kazanç diliyoruz, sağlık diliyoruz. Kendilerine başarı diliyoruz. Bu sene zaten gelir vergisi şampiyonumuzda bir avukat. Hem Başkanımızı plaket törenine davet etmek, hem de Vergi Haftası münasebetiyle diğer tüm avukatları ziyaret etmek için geldik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Kerem Ertem ise, “Başkanımızın ve daire müdürlerimizin ziyaretleri bizi çok mutlu etmiştir. Vergi bir ulusun yaşaması, devlet hizmetlerinin yürütülmesi için olmazsa olmaz kaynaklardan biridir. Vergiye sahip çıkmak, verginin toplanmasına yardımcı olmak sadece vergi dairelerinin değil mükelleflerinde bir ödevidir. Bu kapsamda başkanıma teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımız olarak da üzerimize düşen görevi de vergi anlamında da yerine getirmeye çalışıyoruz. Kendilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum vergi haftası vesilesiyle” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi