Geçen 18 Şubat´ta Baştarla Mahallesi´nde meydana gelen olayda, Nizamettin Acar iddiaya göre yalnız yaşadığı evine doğru yürürken yanında duran taksideki 2 kişi tarafından araca bindirildi. 2 kişi, dövüp üzerindeki 4 bin 800 lirasını aldıkları Acar´ıbir alt sokakta araçtan indirerek kaçtı. Nizamettin Acar, çevredekiler tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken, polis 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro ekipleri, tedavisinin ardından taburcu edilen Nizamettin Acar´ın ifadesi ve bölgedeki güvenlik kamera görüntülerine yansıyan taksiden yola çıkarak S.A. ve E.S.´yi saptadı. 2 şüpheli, Nizamettin Acar´ı gasp ettikleri iddiasıyla dün akşam evlerinde gözaltına alındı. Taksi sürücüsü S.A., gasp olayına karışmadığını iddia ederken, E.S., Nizamettin Acar´ı daha önce çalıştığı işyerine müşteri olarak geldiği için tanıdığını ve üzerinde para olduğunu bildiğini söyleyerek suçunu itiraf etti.

2 şüpheli, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SON DAKİKA...

Emekli maden işçisi Nizamettin Acar´ı taksiye bindirip döverek üzerindeki 4 bin 800 lirasını gasp ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen S.A. ve E.S., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Editör: Pusula Gazetesi