Duyar: "Kozlu´yu Yenimahalle´den ayırmayın istiyoruz. İstiyoruz ki her zaman bir ayağımız Kozlu´da bir ayağımız Yenimahalle´de olsun. Hükümetimizden de ayırmayın. Ama çıraklık ve kalfalık dönemi geride kaldı. Şimdi ustalık dönemi başladı. Eksiklerimizi tamamlamak için üçlü olsun, güçlü olsun diyoruz."


Dökmeci: "Bana ´sen 5 sene ne yaptın´ diyorlar. Affedersiniz ama ben onların borçlarını ödeyebilmek için yırtındım durdum. Kimse yalanla dolanla iktidar olamaz. Hodri meydan diyorlarsa, hodri meydan. Bu iş ne sırayla ne parayla. Bu iş gönül işidir. 29 Mart günü yatay geçiş yaparak hizmete devam diyeceğiz."



Ankara Yenimahalle Başkanı Ahmet Duyar, Kozlu Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüdai Dökmeci&8217;yi desteklemek amacıyla Kozlu´da düzenlenen mitinge katıldı.


Kozlu Cumhuriyet Meydanı&8217;nda düzenlenen mitinge Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ile Fazlı Erdoğan, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, Ak Parti Belde Başkanı Hikmet Aydın, partili ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kozlu halkı tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılanan Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Kozlulu vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, sohbet etti.



Uçar: ´Hüdai Başkan çalıp, çırpmamıştır´

Mitingde ilk konuşmayı Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar yaptı. Başkan Uçar, ´bugün bu kalabalığı görenler, Ak Parti´nin gücünü daha iyi anlamışlardır´ diyerek konuşmasına şöyle devam etti: "29 Mart yerel seçimleri hem halkımız hem de bizim için çok önemli. Geçmişte Kozlu&8217;yu peşkeş çekenler bugün meydanlara çıkıp ´şehri yönetmek istiyoruz´ diyorlar. Ama siz onlara geçmişin hesabını soracaksınız. Geçmişle bugünü çok iyi mukayese ediniz. Onlar geçmişte bu şehri yönetemediler, şimdi de yönetemezler, beceremezler ve başaramayacaklar. Sayın Hüdai Başkanımız bugüne kadar çalmamış, çırpmamıştır. Yapılanlar da ortadadır. Elbette ki eksiklerimiz var. Ama bundan sonra hayata geçirilecek birçok projemiz var. Ak Parti döneminde TTK´ya alınan işçiler ortadadır. TTK´ya işçi alınması bir nevi Kozlu´nun kalkınmasıdır. Çünkü TTK´ya bugüne kadar alınan 5 bin işçinin bin tanesi Kozlu´da çalışmaktadır. TTK´nın ayağa kaldırılması, Kozlu´nun ayağa kaldırılması demektir. 29 Mart yerel seçimlerde de inşallah yerel yönetimlerin başarısı ve Kozlu´nun geleceği için oy vereceksiniz."


Dökmeci: ´5 yıl yırtındım durdum´


Kozlu Belediye Başkanı ve Kozlu Belediye Başkan Adayı Hüdai Dökmeci, diğer adayların meydanlarda ´Hüdai Dökmeci 5 yıl boyunca ne yapmış´ sözlerine tepki göstererek, "Kimse bana 5 yılda ne yaptın demesin.


Ben onların borçlarını ödeyebilmek için yırtındım durdum" şeklinde yanıt verdi.


Başkan Dökmeci, mitingde yaptığı konuşmasında; "Sizlerin sayesinde 2004´te buraya geldik. O zamanlar her tarafı hacizli olan bir belediye vardı. Şimdi meydanlarda konuşuyorlar. Halk bilmez diyorlar ama halk her şeyi biliyor. Geçmişin icralarının bedelini biz hala ödüyoruz. Belediyede 592 tane personelimiz vardı. Ama biz adilane bir şekilde personelimizde düzenleme yaptık. O zamanlar belediye personeli maaş alamıyordu. Bana şimdi çıkıp ´efendim sen 5 sene ne yaptın´ diyorlar. Affedersiniz ama ben onların borçlarını ödeyebilmek için yırtındım durdum. Kimse bana 5 yıl ne yaptın demesin. Ben bu zamana kadar kimsenin menfaati için esnaftan 1 torba çimento bile almadım.


Suyun 5 tonunda para almayacağız diyorlar. Buna kim inanıyor? Bizim yalanımız, dolanımız yok. Ben hiçbir zaman ayırmacılık, kayırmacılık da yapmadım. Önceki gün belediyemizde toplu sözleşmemizi de imzaladık. Çalışanımız hayırlı, uğurlu harcasın. Kimse yalanla dolanla iktidar olamaz. Hodri meydan diyorlarsa hodri meydan. Bu iş ne sırayla ne parayla. Bu iş gönül işidir. 29 Mart Yerel Seçimleri&8217;nde bakalım kim kazanacak. Ben 3,5 sene bir dünya borçla uğraştım. Bundan sonra da asla hizmetten kaçmayacağım. Sandıkta da gereken kişilerle görüşeceğiz. Halkın gözünden hiçbir şey kaçmaz. 29 Mart günü yatay geçiş yaparak hizmete devam diyeceğiz. Hizmet içinde burada olmaya devam edeceğiz" dedi.



Duyar: ´Hükümet, Yenimahalle, Kozlu üçlüsünü birbirinden ayırmayın´

Kozlu´da düzenlenen mitingde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Ahmet Duyar, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci&8217;nin yaptıklarını tek tek sıralayarak, "Biz Kozlu´yu Yenimahalle´den ayırmayın istiyoruz. İstiyoruz ki her zaman bir ayağımız Kozlu´da bir ayağımız Yenimahalle´de olsun" dedi.


Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar konuşmasına şöyle devam etti: "Bizler 5 yıl önce hizmet için bu göreve başladık. Yapılanlarla, yapılamayanlarla yeniden halkımızın karşısındayız.


Öğrencilerin bir dönem sonrası nasıl öğretmenleri tarafından karnesi veriliyorsa seçilmişlerin 5 yıllık hizmet sonrası karnesini de sizler vereceksiniz. Yenimahalle 700 bine varan nüfusuyla Ankara´nın metropol ilçelerinden birisidir. Bizim Kozlumuzla da benzer birçok yönleri vardır. Öncelikle her şey artılardan ibaret değildir. Elbette ki eksilerimiz de vardır. Ama eksilere de artılara da bakacağız. Bugüne kadar Kozlumuza kim hizmet ettiyse, kim bir tek çivi çaktıysa teşekkür ediyoruz.


Yapılan hiçbir hizmet unutulmaz. 1999´da sandıkta mevcut belediye başkanı iyi hizmet veremedi dediniz başkasını belediye başkanı seçtiniz. Yine 2004´te de aynısını dediniz ve belediye başkanınızı değiştirdiniz. Kozlu Belediyesi 5 yıl boyunca 30 trilyon borç ödemiş. Bunlar çok ciddi rakamlardır. Ayrıca Kozlu Belediyesi 592 tane işçiyi kaldırır mı? Zaten nüfusu ne kadar ki belediyede çalışanı bu olsun. Norm kadroya göre çalışan sayısı bellidir. ´Ben belediye başkanı olursam, senin oğlunu, senin yeğenini işe alacağım´ sözleri asılsızdır. Yasalar buna izin vermiyor.


Norm kadro ne derse o oluyor. Geçici işçi dahi alamıyoruz. Onun için seçim heyecanıyla insanlarımızı boş hayaller peşinde koşturmak doğru değildir. Belediye Başkanları sadece bir kesimin belediye başkanı olmazlar. Kozlu´nun kaynakları imkanları bellidir. Kozlu´nun gerçeklerini ve önceliklerini dikkate almayıp, hayali vaatler sunanları dikkate almayınız. Biz ne söz verdiysek arkasında durmalıyız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.


Kozlu´ya her geldiğimde üzülerek gördüğüm ve canımı sıkan birkaç şey vardı. Birincisi sahil kenarındaki sanayi hep canımı sıkardı. Belediye Başkanımız sağ olsun bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış ve ben gördüğümde bundan çok mutlu oldum.


Şimdiden sonra orası için yapılması gereken şey güzel bir dinlenme, gezi alanı olmasıdır. Bunu da hep birlikte başaracağız. Bunların yanında Kozlu Sahiline yazın kurulan çadırlar vardı ve bu çadırlar Kozlumuzu ahlaksızlığa itiyordu. Onların oradan kaldırılmasıyla bir çirkinlik daha ortadan kaldırılmış oldu. Ankara´nın en lüks semtlerinden biri Çayyolu´dur.


Oradaki kaldırım taşları nasılsa Kozlu´ya yapılan kaldırım taşları da aynıdır. Altyapı çalışmaları ne kadar yapılırsa yapılsın hiçbir zaman halkımız tarafından görülmez. Ama en önemli çalışmalardan biridir. İşte Kozlu´nun altyapı çalışmaları da tamamlanmış durumdadır. Zonguldak´tan Kozlu´ya gelirkenki yolumuz da ayrı bir güzel olmuş. Balıkçı barınağımız da tamamlandıktan sonra her şey daha güzel olacaktır. Şunu herkes bilsin biz herkesi seviyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, bizim yüreğimizde herkesin sevgisine yetecek yer vardır. Ama hizmet konusunda duygusal davranamayız. Çocuklarımızın, bizlerin geleceği için mantıklı olmak zorundayız. Biz Kozlu´yu Yenimahalle´den ayırmayın istiyoruz. İstiyoruz ki her zaman bir ayağımız Kozlu´da bir ayağımız Yenimahalle´de olsun. Hükümetimizden de ayırmayın. Bu üçlü hiçbir zaman bozulmasın. Bu ülkenin başı dik olan bir Başbakanı var. O da Recep Tayip Erdoğan´dır. Biz Kozlumuzu tüm dünyaya tanıtacağız. Kozlu yağlı güreşleriyle de sesini her yere duyurmuştur. Bizim sloganımız ´işimiz hizmet, gücümüz millet´tir. Gücümüzü sizden alacağız. Yapılamayan hizmetlerimiz de var. Ama çıraklık ve kalfalık dönemi geride kaldı. Şimdi ustalık dönemi başladı. Hizmet için el eleyiz. Eksiklerimizi tamamlamak için üçlü olsun, güçlü olsun diyoruz."



Erdoğan: ´Kozlu Türkiye´nin gerisinde kalmasın´

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise konuşmasında: "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ak olan bir belediyeyi sakın eski karanlık günlerine geri çevirmeyin. İnşallah omuz omza, gönül gönüle hizmet etmeye devam edeceğiz. Eksik kalan yerleri tamamlamaya, ustalık dönemiyle başlayacağız. Şehrimizi TTK´nın önünün açılmasıyla, limanlar kenti, sanayi kenti, üniversite kenti yapmak için hep birlikte yürüyeceğiz.


Kozlu Türkiye´nin gerisinde kalmasın. Bugün beyinlerle gönüller, İstanbul´la Zonguldak, Yenimahalle ile Kozlu birleşmiştir. Bugüne kadar hizmet için çalınan hiçbir kapıdan boş geri dönmediğinizi biliyorum. Hepimiz emrinizdeyiz" dedi.



Türkmen: ´Sandığın dibine gömeceğiz´

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ankara´da masada oturan, projeleri orada yaparak toplum mühendisliğine soyunan bir hükümet olmadıklarını anlatarak; "Onların işi o. Milletvekili olur, 5 senede bir görürsünüz. Belediye Başkanı olur, ondan sonra hiç görmezsiniz. Görseniz de hiçbir anlamı olmaz. Hizmet böyle olmaz. Milletini tanıyacak, milletini sevecek, hizmeti sevecek. 29 Mart sadece yerel seçimler de değildir. Bakın genel seçimler anlamına da soktular. ´Siz yüzde 52 oy almazsanız başırılı saymayız´. Niye saymazsın? ´İşte ben saymam, ben dedim, ben dedim mi olur´ Olmaz be kardeşim. Sen ne oy alacaksın da başarılı olacaksın? Profesör, mrofesör, ıvır zıvır herifler bir çıkıyorlar; ´yok arkadaş siz yüzde 99 oy alsanız, milletin oyunu alsanız, siz Meclis´in 550 tanesini de alsanız, siz hiçbir şey yapamazsınız, biz onları yaptırmayız´ Kimsiniz siz? ´Biz öyle bir şeyiz, bir mahlukatız, alışmışız. Siz marabasınız. Siz yoksunuz. Millet yoktur bizim gözümüzde´ Allah aşkına biz işgal mi edilmişiz birileri tarafından, böyle bir devlet düzeni var da orada yönetiliyoruz. Onlar da bir işgal devletinin adamları mıdır? Burada millet yok mudur? Bu millet iktidardır, bu millet muktedirdir. Tarih boyunca 7 düvelle savaşmıştır. Dişiyle, tırnağıyla, kadınıyla, kızıyla İstiklal savaşını kazanmıştır bu millet. Onun için milleti hiçe sayanları, milleti görmeyenleri 29 Mart´ta Zonguldak´ta, Kozlu´da sandığın dibine gömeceksiniz ve o coşkuyu birlikte paylaşacağız inşallah" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi