Kastamonululara aktif siyasete atılmaları çağrısında bulunan Şafak, "Mutlaka çalışmamız lazım. Bir hedef belirlemeliyiz. MHP´ye oy vermemiş bir arkadaşımıza gitmeliyiz. Bir oy istemeliyiz. Bu oy belki ideallerinizi hayallerinizi gerçek yapar&[#]8221; dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Şafak, MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay´ın kahve toplantısına katıldı. Kastamonulu Şafak, Başkan adayı Gülay´a destek istedi.


MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay´ın seçim gezisi programları kapsamında Rüzgarlımeşe Mahallesi´nde düzenlenen toplantıya, Gülay´ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, belediye meclis üyeleri mahalleli katıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Kastamonulu olan Milletvekili Ümit Şafak, başta Kastamonulular olmak üzere kentte yaşayan tüm insanları Gülay´a oy vermeye davet etti. Tüm Kastamonululara aktif siyasete atılmaları çağrısında bulunan Şafak, "Mutlaka çalışmamız lazım.


Bir hedef belirlemeliyiz. MHP´ye oy vermemiş bir arkadaşımıza gitmeliyiz. Bir oy istemeliyiz. Bu oy belki ideallerinizi, hayallerinizi gerçek yapar. Siyasette talep etmezseniz bir yere gelemezsin. Ben isterim ki tüm hemşerilerim MHP´de siyaset yapmasını istiyorum. Ama sizde siyaset yapmak istiyorsanız, gelin gönlünüzdeki partililerde siyaset yapın. Ama talep edin.


MHP´nin Zonguldak´ta Kastamonular´a verdiği önemi görmesini istiyorum. Neden bu seçimde belediye burçlarını 3 hilali dikip, Selahattin Gülay´ı Belediye Başkanı yapmayalım?


Siz isterseniz bunu başarabilirsiniz. Zonguldak, emeğin kutsal olduğu bir şehir. Herkes başkan oldu. Zonguldak´ta bir de Türk Milliyetçilerin yönetim biçimini, anlayışını görelim. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan´ın oğlunu, Şaban Dişli´yi, Mir Dengir Fırat´ı anlatın, Mücahit Arslan´ı anlatın. Anlatın, anlatın, anlatın, Selahattin Gülay´ı belediye başkanı yapın" dedi.


MHP çatısı altında siyaset yapan Gülay ile belediye meclis üyesi adaylarını da kutlayan Şafak, siyasetin gerçek anlamda emek ve zaman istediğini de söyledi.



DOKUNULMAZLIKLAR


MHP´nin milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırması için teklif verdiğini hatırlatan Şafak, seçim döneminde dokunulmazlıkları gündeme getiren CHP´li partililerin de teklife imza atmadığını kaydetti. Dokunulmazlığın kalkması halinde Başbakan Erdoğan´ın kalpazanlık ve sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlardan yargılanacağını ileri süren Şafak, "Milletvekili suç işlemişse kürsü dokunulmazlığı ve mikrofon dokunulmazlığının dışındaki dokunulmazlığın kalkmasını istiyoruz. Suçlu milletvekillerinin de vatandaş gibi yargılanmasını istiyoruz. Bununla ilgili Anayasa değişikliği içerisinde hazırladığımız teklifi imzaya açmamıza rağmen MHP´nin 69 milletvekili dışında hiçbir parti imza atmadı. Her parti programına almasına rağmen kimse imzaya yanaşmadı, yanaşamaz. Başbakan´ın dokunulmazlığı kalksa, hakkında yüz kızartıcı dosyalar var. Kalpazanlıktan, sahtekârlıktan yargılanır" diye konuştu.



ÖZELLEŞTİRMELER


Ülke genelindeki özelleştirme furyasını değerlendiren Şafak, Türkiye´de de Arjantin modelinin uygulandığını iddia etti. Şafak, konuşmalarına şöyle devam etti: "Özelleştirme yapılabilir. Önüne gelen her şeyi rast gele satıp, savuruyorlar. Avrupa´nın yaptığı gibi her şey planlı, programlı, düşünülerek yapılan özelleştirmeler ülkelerin ekonomilerine de fayda sağlıyor. Enerjiyi, bankaları yabancıların kontrolüne verirseniz, Arjantin gibi olursunuz. Arjantin iflas etmiş. Finans kurumları Arjantin´e 100 milyar dolarla girdiler. 10 senede 500 milyar dolarla çıktılar. Arjantin´i sömürdüler."



TRT´NİN KÜRTÇE YAYINI


Milletvekili Şafak, Kürtçe konuşulmasına karşı olmadıklarını ve devletin bütünlüğünü bozacak tavırlara cephe aldıklarını kaydetti. Şafak, "Hiç kimsenin anasının dilini konuşmasına karşı değiliz. Herkes ana dilinden konuşabilir, şarkı da söyleyebilir, şiir de okuyabilirsiniz. Dil birliğini bozarsanız, üniter devlet yapısını ve milli birlik yapısını tehlikeye sokarsınız. Başbakan ısrarla 36 etnik grup vardır diyor. Tek millet olmayı kabul edemiyor. Başbakan sanki Türkiye´yi 36 ayrı etnik gruba bölme arzusu var gibi anlaşılıyor. Devletin resmi televizyonundan Kürtçe yayın başlatırsanız, DTP Milletvekili Ahmet Türk de TBMM çatısı altında Anayasa&[#]8217;yı ihlal ederek, Kürtçe konuşmaya başlar. Bu oyunlar çok tehlikeli oyunlar" diye konuştu.


Daha sonra konuşan MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, mücadelede kendisinin ve Meclis üyelerinin yalnız bırakıldığını söyleyerek, tüm insanları kendilerine aktif olarak yardımcı olmasını istedi. Seçimi kazanma şanslarının çok güçlü olduğunu vurgulayan Gülay, "Zonguldak bir mozaik 9 gün kaldı. Çok kısa zaman. Ben mücadelemi devam ettiriyorum. Zaman zaman yalnız bırakıyorsunuz. Bu birlikteliği tam anlamıyla sağlayalım. Belediye meclis üyelerinizi ve beni yalnız bırakmayın. Hepimiz bu şehirde doğduk büyüdük. Artık bu şehir için mücadele edelim. Burada bir şeyleri değiştirmek, bizlerin, sizlerin elinizde. Hep birlikte elimden tutun, bu kentin bu kaderini değiştirelim. Zonguldak´ı 6.5 aydır geziyorum. Ben tüccarım, esnafım. Kendi kazancını kendi kazanan biriyim. Bir şeye ihtiyacım yok. Benim sadece size ihtiyacım var. Benim zorum, derdim Zonguldak. 25 sene önce Türkiye´nin Almanya´sı olan Zonguldak bugün büyük bir köye dönmektedir" dedi. Tüm seçmenlere MHP treninde yerini alması çağrısında bulunan Gülay, konuşmasını şöyle tamamladı:"Projelerimi, neler yapabileceğimi anlattım. Nelerin yanlış yapıldığını anlattım. Biz halkla birlikte seçimi alacağız. 29 Mart akşamı, belediyenin burçlarına 3 hilali birlikte dikeceğiz. 124 kahve toplantısında 13 bin insanla yüz yüze geldim. Yapılanları, yapacaklarımı anlattım. Devletin gücüyle birlikte bizi yıkmaya çalışıyorlar. Bizim trenimiz kalktı. Herkes bu trende yerini alsın. 30 Mart sabahı yeni bir Zonguldak için hep beraber olacağız."


Konuşmaların ardından Şafak ve Gülay, mahalleli ile sohbet edip, sorularını cevaplandırdı.

Editör: Pusula Gazetesi