Çaycuma Yüksek Öğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği 6.olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Mevcut Başkan Hayri Kandemir ve aynı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yola devam kararı alındı. Kongreye; Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Ak Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, ADD Başkanı Bayram Cura, Kızılay Şubesi Başkanı Nilgün Çelik, Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Müdür Yardımcıları Sevil Gemrik ve Aykut Şarkgüneşi katıldı.


Hayri Kandemir BEÜ Çaycuma Kampusu´nun çok yol aldığını iki yıl içinde daha büyük projeler olduğunu söyledi. Kampuse bina kazandıran İşadamı Zeki Yurtbay´ın da okul için değişik katkıları olacağını ifade etti.


Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hükmet Yazıcı, derneğin diğer kampuslere örnek olduğunu ifade ederek; " Göreve geldiğimiz iki yıl içinde kampusumuz için farkındalık yaratmaya çalıştık. Hayırseverlerimizin ve derneğimizin katkıları ile okulumuz hızla yapılanıyor. Bu birliktelik, rektörlük katında Çaycuma adına bir sempati oluşturuyor. Okula yapılacak çalışmalar açısından öncelik taşıyor. Kampusumuzun ön plana çıkmasında derneğimizin çok katkısını görüyoruz. Bu farkındalık kapsamında kampus içinde tekno geliştirme merkezi kurulacak. Bu merkezin ileride bölgede sanayinin gelişeceği düşünülerek Çaycuma´ya kurulmasına karar verildi. Bunun için bina tahsisi yapıldı, alt yapı çalışmaları başladı.


Okulumuzda Türkiye´de olmayan bölümler açıldı. İlk devlet üniversitesi burada kuruldu. Artık Türkiye´nin her yerinden öğrenci profilimiz var. Bu çalışmaları okulumuzda görev yapan ciddi bir ekiple başardık. Çaycuma bize sahip çıkıyor. Bizde elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz"diye konuştu.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise 2006 yılından sonra hazırlık sınıflarının Çaycuma´dan kalkması ile kaybolan öğrenci sayısını tekrar kazanmak için hamle yaptıklarını söyledi. Gülşen; " Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Hikmet Bey ile büyük bir hamle yakaladık. Belediye olarak sadece Çaycuma kampusune değil Zonguldak Tıp Fakültesi Hastanesi´ne de tefrişat desteği verdik. Tabiî ki en büyük arzumuz ileride buraya dört yıllık bir fakülte açılmasıdır.


Bildiğiniz gibi Belediye Öğrenci Evleri´ni YURTKUR´a devrettik. Kurum oraya 3 trilyon lira yatırım yapacak. Öğrenci sayısının artması belediye gelirleri de artırmaktadır"dedi.


Tek liste ile gidilen kongrede Dernek Başkanı tekrar Hayri Kandemir olurken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hikmet Yazıcı, İsmail İnam, Bayram Cura, Cem Baruönü.

Editör: Pusula Gazetesi