Zonguldak-Bartın-Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından Dedeman Otel´de düzenlenen “Altın Yıldızlar Gecesi” ödül törenine katılan Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen gecenin adeta yıldızı oldu.
Farklı kesimlerin yakın ilgisi ile karşılaşan Erkmen hasret giderdi. Dernek Başkanı Senol Çakar, konuşmasında Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan´a atfen yaptığı konuşmada,Yavuz Erkmen´in Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) seçilememesinin Zonguldak adına büyük kayıp olduğunu söylemesi dikkat çekti.
24 yılını Zonguldak bölgesinde geçirdiğini ve Zonguldak’ın gelişme gösterdiğini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akılla Zonguldak’ın daha ileriye getirilebileceğini ifade etti.

Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada amaç; hem birlik ve beraberliğin sağlanması, hem de geleceğe doğru yine birlik ve beraberlik içerisinde yürünmesidir. Bu anlamda ortak aklın oluşması tabii ki de çok önemlidir. Ben Sayın Köksal Toptan ile birlikte ilk 1989’da Safranbolu Kaymakamı olarak göreve başladım. O tarihten bugüne kadar Bartın ve Zonguldak Valilikleri yaptım. Yani hep bu bölgede oldum. Bu süre içerisinde bölgede hakikaten güzel dostluklarımız oluştu. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Nerede olursak olalım, Zonguldak’ı unutmak mümkün değil. Ben ‘Zonguldak’ dediğimiz zaman Bartın ve Karabük’ü de içine katarak konuşuyorum. Çünkü biz burayı bir bütün olarak görüyoruz ve bir bütün olarak da buranın gelişmesini arzu ediyoruz. Sayın Valimizin sözlerine de katılıyorum. Bizim bardağın dolu tarafını görmemiz lazım. Tabii ki boşlukta vardır, ama bugüne kadar bu bölgeye emeği geçen herkese çok teşekkür etmek gerekiyor. Ben sadece bu bölgede görev yaptığım o 24 senenin, geldiğim günkü ile bugünkü gününü kıyasladığımız zaman inanın çok fark görüyorum. Biz Safranbolu’dan 3-3,5 saatte toplantı için gelirdik. Yollar dar, virajlıydı ve insanı ürkütürdü. Bugün bayağı mesafe alındı. Onun için küçümsememek lazım. Eksiklikler elbette ki oluyor, ama bunları gidermekte yine hep birlikte, gücümüzü birleştirerek başarmaktır. Bunu başarabilecek, kapasite, potansiyel, yetişmiş insan gücü var. Yeter ki birlik olalım. Bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan mutluyum, gururluyum. Derneğimize de vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Burada bugün birlikte olmamızı sağlayan Sayın Meclis Başkanımıza da teşekkür ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi