Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, İbrahim Tığ’ın Rüştü Onur üzerine yaptığı çalışmaların çok önemli bir değer olduğunu, belirtti. Akyol konuşmasında şöyle dedi:

“İbrahim Tığ, Kelebeğin Rüyası filminin kahramanı olan Rüştü Onur’u derinlemesine araştırdı. Mutlaka daha önceden de çalışmalar vardı, ama İbrahim Tığ, bu çalışmaları detaylandırdı, bilinmeyen mektuplarını, şiirlerini gün ışığına çıkardı, yayınladı. İlk olarak ‘Rüştü Onur Sanatı, Yaşamı ve Eserleri’ adı altında Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) bünyesinde, ‘Rüştü Onur Yaşamı, Sanatı ve Eserleri’ kitabını çıkardı. Bu kitap, ROSAK ve İbrahim Tığ’ın katkılarıyla Eğitim-Sen tarafından Çaycuma’daki tüm ortaokul ve liselere ulaştırıldı. Hem filmin çekilmesine katkılarından dolayı hem böylesine önemli bir kitabı Çaycuma’daki okullara armağan etmesinden dolayı kendilerine sizler adına çok teşekkür ediyorum.”

Gazeteci-Şair İbrahim Tığ da, Çaycumalı sanatseverleri selamlayarak başladığı konuşmasında, Zonguldaklı şair Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu’nun iki şiirini okuyarak Akyol’a Kaynak Yayınları arasında 22 Şubat’ta piyasaya çıkan, “Rüştü Onur/Mektubum Avucumda” kitabı ile Devrek bastonu hediye etti. Ardından Eğitim-Sen’li öğretmenler ve Çaycumalılar salonu doldurarak “Kelebeğin Rüyası” filmini izledi. Büyük beğeni toplayan "Kelebeğin Rüyası" filmi, bir ay boyunca Çaycuma Belediye Sineması’nda gösterimde kalacak.
Editör: Pusula Gazetesi