ZKÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, üniversitenin kampüs salonunda düzenlenen ´´Türk Kültüründe Nevruz Kutlamaları´´ konulu konferansta, Nevruz kutlamalarının Türk toplulukları arasında yaygın gelenek olduğunu söyledi. Yurt içi ve dışında faaliyet gösteren bölücü örgütlerin nevruzu istismar ettiklerini anlatan Güner, şöyle dedi:


´´Nevruz Bayramı´nın insanlar arasındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı sağlayan özelliğinden haberdar olmayan bölücü çevreler, insanlık dışı davranışlarıyla her yıl bugünü kanlı eylemlerine başlangıç yapmaktadır. Bayram, Türk kültürü bünyesinden kopartılmak istenmekte ve bu konuda gayret gösterilmektedir. Nevruzlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Ulusal ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı, toplumda ulus olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlenmesini sağlamaktadır.´´


ZKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veli Şirinov da Azerbaycan´daki nevruz kutlamaları hakkında bilgi verdi.


ZKÜ Rektör Yardımcısı Vural Evren´in, kampüs alanındaki nevruz ateşini yakmasının ardından öğrenciler ateşin üzerinden coşkuyla atladı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam eden etkinliklerde, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi