06 KJN 23 plakalı beton mikseri, 2007´nin kasım ayında kent girişinde durduruldu. Sahibinin borcu nedeniyle Düzce 1´inci İcra Müdürlüğü´nce beton mikseri haczedildi. İçinde 18 ton beton harcı bulunan beton mikseri, kent girişindeki Çınartepe Mahallesi Üzülmez Caddesi üzerinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası´na ait otoparkın girişine yol kenarına çekildi. Sahibi iflas ettiği için borçlarını ödeyip beton mikserini geri almadı ve alacaklılar da satış işlemini yaptırmadı.

ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

Zamanla çevresinde kuruyup dökülen yapraklar ve ağaç dallarıyla kaplanan, lastikleri patlayarak çürümeye başlayan mikser, çevre kirliliğine yol açarken halkın da tepkisini çekti. Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, mikserin kaldırılması için İl Emniyet Müdürlüğü´ne başvurdu. Polisin girişimiyle vinçle bulunduğu yerden kaldırılarak otoparkın içine alınmak istenen mikser, içindeki 18 ton harcın donmasıyla daha da ağırlaşınca yerinden oynatılamadı.

MAHALLE MUHTARI: GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR

Mahalle Muhtarı Okan Girgin, beton mikserinin bulunduğu bölgede Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü, Maden Müzesi, Trafik Şube Müdürlüğü ve Türkiye Taşkömürü Kurumu İş Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı gibi kurumların bulunduğunu söyledi.

Kentin Ankara girişinde kirliliğe yol açan beton mikserin kaldırılması gerektiğini ifade eden Girgin, "Mikser burada görüntü kirliliğine neden oluyor. Bunun buradan biran önce kaldırılmasını rica ediyorum" dedi.

20 BİN LİRA OTOPARK BORCU VAR

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar ise beton mikserinin 20 bin lira otopark ücreti bulunduğunu söyledi. Otopark ücretini tahsil etmek için Ankara 21´inci İcra Müdürlüğü ve Düzce 1´inci İcra Müdürlüğü´ne yazı yazdıklarını, ancak bir cevap alamadıklarını belirten Bahar, şöyle konuştu:

"El konulduktan sonra beton mikserinin sahipleri buraya hiç gelmedi. Öğrendiğimiz kadarıyla iflas etmişler. Bizde de bir evrak yok araçla ilgili. İcra Müdürlüğü de aracın satışını yapmadı. Yazılarımıza da bir cevap alamadık. Ancak görüntü kirliliğine yol açtığı bir gerçek. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor."
Editör: Pusula Gazetesi