DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Zonguldak, Ereğli, Çaycuma ilçeleriyle Filyos, Çatalağzı ve Bakacakkadı beldesinde halka hitap etti. Ereğli&8217;den önce Zonguldak işçi anıtında vatandaşlara seslenen Sezer, düzgün ve şaibesiz adaylarla seçime gittiklerini söyledi. İşçi anıtını Kozlu adayı Ali Bektaş&8217;ı destekleyenler doldurdu.

Sezer isim vermeden CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref&8217;i de eleştirerek; &8220;Birileri Zonguldak&8217;ta dolaşarak &8216;benim gönlüm halen DSP&8217;de&8217; diyerek, DSP&8217;ye en yüksek oranda oy veren Zonguldaklının oyunu çalmaya çalışıyor. Yazıklar olsun. DSP&8217;nin oyunu çalmaya kalkarak riyakârlık yapıyorlar.


DSP Lideri Zeki Sezer Zonguldak merkez ilçe ve beldelerde altı ayrı miting gerçekleştirdi.


Zonguldak mitinginde hükümeti eleştiren Sezer&8217;in isim vermeden eleştirdiği kişi ise CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref oldu.


Zonguldak´ın ilçe ve beldelerini gezen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Baykal ve Erdoğan´ın kayıkçı kavgası yaptığını söyledi.


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer dün Zonguldak&8217;ı turlayarak vatandaşlara seslendi.


Sırayla Bakacakkadı, Çaycuma, Filyos, Çatalağzı, Zonguldak ve Ereğli mitinglerini gerçekleştiren Sezer, DSP&8217;nin şaibesiz ve düzgün adaylarla seçime gittiğini söyledi.


Erdoğan ve Baykal´ın siyasette çözüm bulmaktan çok sorun üretmeye başladıklarını anlatan Sezer, şunları söyledi: "Lafla, peynir gemisi yürümüyor. Çiftçiye pahalı sattıkları mazotu, oğullarının gemiciklerine ucuza satarak yürütüyorlar. Biz ´kriz var´ derken, Başbakan bizleri vatan haini olarak görüyor. Ben öneriler sundum, Başbakan Erdoğan bana, ´Ekonomi iyi Zeki Sezer´ diyor. Biz krize çare bulmaya çalışıyoruz. Eğer bunu yapmak vatan hainliği ise Zeki Sezer vatan hanidir. Gölge oyunu oynayanlardan hesap


soracaksınız."


Baykal ve Erdoğan´ın kayıkçı kavgası yaptığını ileri süren Sezer, konuşmasına şöyle devam etti:


"Baykal ve Erdoğan kayıkçı kavgası ile enerji tüketiyor. Türkiye´nin enerji potansiyeli var ama ona engel olarak duruyorlar. Koltuk kaybetmeme mücadelesi içindeler. Toplama miting yapıyorlar. Uzak illerden vatandaş topluyorlar. Özel uçakları ile toplama mitingler yapıyorlar. Başbakan´ın danışmanı ABD´ye gönderildi. Bir yıl önce o danışman ABD´li yöneticilere, ´bu adamı kullanın, deliğe süpürmeyin´ dedi. Biz Ecevit´ten aldığımız güçle bunları deliğe biz süpüreceğiz."


Krizin ağırlığını seçimden sonra daha da ağırlaştıracağını anlatan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu çözemiyorsan gideceksin, gitmiyorsan halk seni gönderecek. Birileri de zorla inat ederek tüm imkanları kullanarak bunun karşısına güya muhalefet olarak çıkıyor. Millet bakıyor Başbakan var, karşısında da Baykal var, ´Ben almayayım´ diyor."


Zonguldak kent merkezindeki madenci anıtında mitingi devam eden Sezer, buradan Kdz. Ereğli ilçesine geçti.



İsmail Eşref&8217;i de eleştirdi


DSP Lideri Zeki Sezer konuşmasının son bölümünde CHP Belediye Başkanı İsmail Eşref&8217;e isim vermeden mesaj göndererek DSP&8217;de gönlü olanların değil DSP&8217;li adayların desteklenmesi gerektiğini söyledi.


İşçi anıtında toplanan yaklaşık 700 kişiye hitap eden Sezer ilçe ve beldelerde yapılan mitingleri hatırlatarak alana insanları taşımadıklarını hatırlattı.


Zonguldak Belediye Başkan Adayı Sezai Öztürkoğlu ve Kozlu Başkan Adayı Ali Bektaş&8217;ın elinden tutarak havaya kaldıran Sezer konuşmasında şunları söyledi.


&8220;Zonguldak ve Türkiye&8217;ye Bülent Ecevit&8217;in DSP&8217;si gelecek. Herkesin DSP&8217;ye ihtiyacı var.


Ben Başbakan olmadan önce Ecevit&8217;in Zonguldak&8217;ına Sezai Öztürkoğlu&8217;nu Başkan seçeceğiz. Ecevit&8217;in partisi kazandığında Türkiye&8217;nin ve Zonguldak&8217;ın önü açılacak. İşsizliği önlemek için istihdam bankaları kuruyoruz. Önce yerel yönetimleri sonra genel yönetimleri kazanacağız. Zonguldaklılar önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimlerde ne yapılacağını biliyorsunuz. Çünkü Türkiye&8217;de en başarılı belediyeler DSP&8217;li belediyeler. DSP&8217;li adayların projeleri var. Eskişehir&8217;deki Belediye Başkanımız dünyada örnek bir belediyecilik gerçekleştirdi. Cennet gibi Eskişehir yarattı. Eskişehir&8217;de Zonguldak&8217;taki gibi deniz yok. Ben yüzmeyi Porsuk çayında öğrendim. Eskişehir&8217;de plajlar var. Engellilerin yaşantısını kolaylaştıracak her türlü yatırım var. İyi adam ve temiz partiyle başarı kaçınılmaz. Hiçbir DSP&8217;li başkan ihale takipçiliği yapmaz. İmar değişikliği yapıp yatırım sağlayanlara destek olur. Böylelikle başarı kaçınılmaz olur. Hükümet partisi seçilmezse hizmet gelmez diye birileri tehdit ediyor. Milleti tehdit ederek yıldırabileceklerini sanıyorlar. Bu millet tehdide pabuç bırakmaz. Bizi kimse engelleyemez. Birileri Zonguldak&8217;ta dolaşarak &8216;benim gönlüm halen DSP&8217;de&8217; diyerek, DSP&8217;ye en yüksek oranda oy veren Zonguldaklının oyunu çalmaya çalışıyor. Yazıklar olsun. Ecevit&8217;in DSP&8217;sine yanlışlık yapan olmaz. DSP&8217;nin oyunu çalmaya kalkarak riyakârlık yapıyorlar. Bizim oyumuzu böldürmezsiniz, size güveniyoruz. Yeniden DSP diyeceksiniz. Zonguldak Belediye Başkanlığında Sezai Öztürkoğlu diyecek. Öztürkoğlu, bir mühendis artık her şey değişecek. Bakın neler olacak Zonguldak&8217;ta. Kozlu&8217;da Ali Bektaş diyeceksiniz. Maden Mühendisi Ali Bektaş ve Makine Mühendisi Sezai Öztürkoğlu&8217;nu sizlere emanet ediyorum. Sizde 29 Mart&8217;ta Zonguldak&8217;ı Sezai Öztürkoğlu&8217;na Kozlu&8217;yu Ali Bektaş&8217;a emanet edeceksiniz. Zonguldak 29 Mart&8217;ta maviye boyanacak. Mavi güvercinler uçacak.



İstihdam bankaları açacağız


İşsizliği önlemek için illerde ve genel yönetimde ´istihdam bankaları´ kuracaklarını ifade eden DSP Lideri Sezer, şunları söyledi: "İşsizliği önlemek için yatırımın, üretimin önünü açacağız. Çiftçiyi, esnafı, KOBİ´leri ve girişimcileri destekleyeceğiz. İşsizliği önlemek için istihdam bankaları kuruyoruz. Önce yerel yönetimlerde, sonra genel yönetimde. Avrupa´da bunun örnekleri var."


Sezer, Hükümet´in ekonomik tedbir paketlerinin gerekli; ancak yetersiz olduğunu kaydetti.

Mitingin sonunda parti belediye başkanı adaylarıyla el ele poz veren Sezer´in, kendisine hediye edilen Devrek Bastonu ile dans etmesi vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Editör: Pusula Gazetesi