Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi adayı Şenol Azman, Belediye hoparlöründen yaptığı konuşmasında yoğun olarak Halil Posbıyık döneminde ki yolsuzlukları anlattı ve Halil Posbıyık´ı doğru söylememekle suçladı. Azman, geçmiş dönemdeki belediye başkanlarına da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Demokratik Sol Parti Belediye Meclis Üyesi adayı Şenol Azman, "Rahmetli Kamil Erdem´e Erdemir´in temelini atan başkan olarak, rahmetli Dündar Güçeri´ye Ereğli´ye ilk beton yolu yapan olarak, Ruhi Cöbekoğlu´na alt yapı ve kanalizasyon işlerini yapan başkan olarak, rahmetli İsmail Sıdal´a Kdz Ereğli´ye ilk asfaltı döken, AKM´yi kazandıran ve Saurer kamyonlarını alan belediye başkanı olarak yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
"Son 15 yıldır Kdz Ereğli´de sahil ve festivallerden başka icraatı olmayan eski başkan Halil Posbıyık´a anlamlı bir şekilde teşekkür ediyorum" diyen Azman, "Fakat bunun yanında çevresine devamlı menfaat sağladı. Sahil bandında ki cafelerden milyarlarca kira alırken, Sevgi Barış Dostluk isimli Cafe´yi kardeşine sadece 250 TL´ye kiraya verdi. Ancak bu kirayı da 5 yıldır ödememiş. 15 yıldır halka doğru söylemedi. Yandaşlarına menfaat sağladı. Belediyeyi zarara uğrattı. Bu suçlardan müfettiş incelemesine tutuldu. Bu suçlardan incelenen Türkiye´de tek başkan olarak tarihe geçti. Eski başkan Halil Posbıyık ile ilgili birçok yolsuzluk var. Fakir fukaranın ekmeğine göz dikti. Her yıl kamuoyuna 5 bin aileye yardım ettiğini söyleyen Halil Posbıyık doğru söylemiyor. Sadece 595 aileye yardım yapmıştır. Toplanan yardımlarından kalanlarında fakir fukaraya dağıtılmayarak bir yandaşının marketinde satıldığı duyumlarını alıyoruz. Önümüzdeki günlerde fakir fukaraya verilmek üzere Erdemir´den alınan etin ne yapıldığı ile ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaşacağım. Bunların gerçek yüzü bu olayla daha net ortaya çıkacak. Kdz Ereğli semalarında Ak Güvercin´in kanat seslerinden rahatsız olanlar 29 Mart´ta Ereğli halkı karşısında yalan söylemenin, yandaşlarına menfaat sağlamanın, fakir fukaranın tarhana çorbasında gözü olanla hem hakka hem de halka hesap verecekler" dedi.
Demokratik Sol Parti Belediye Meclis Üyesi adayı Şenol Azman konuşmasının sonunda tüm Ereğli´ye seslenerek Başkan adayları Boray Baycık ve meclisine oy vermelerini istedi.
Editör: Pusula Gazetesi