Mehmet Çelikel Lisesi´nde tablet bilgisayarlar törenle dağıtıldı. Vali Erol Ayyıldız´ın da katıldığı törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Mehmet Çelikel Lisesi ile birlikte Atatürk Lisesi ve İmam Hatip Lisesi´nde toplam 149 öğretmen ve 582 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılacağını söyledi. Fatih Projesi ile ilgili kentteki son durum hakkında bilgi veren Özbek, şöyle konuştu:

"İlimizde 38 okulda 830 akıllı tahta kurulumu yapılmış durumda. Öncelikle 3 okulumuza tablet bilgisayarları dağıtıyoruz. Kalan 35 okulun ihalesi de yapıldı. Haziran ayında bitirilmesi öngörülüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başında bu okullarda da 9´uncu sınıflara tablet bilgisayarların dağıtılması planlanıyor."

Vali Erol Ayyıldız ise öğrencilerden, ´bozulur´ düşüncesine kapılmadan bilgisayarları kullanmalarını istedi. Vali Ayyıldız, şöyle dedi:

"Bilgisayarlar için ´kurcalarsak bozulur´ diye düşünmeyeceksiniz. Bunları kullana kullana öğreneceksiniz. O kadar kullanın ki bozulsun. Önemli değil, yenilemesi benden. 2 hafta kullanmazsanız sistem kendiliğinden kapanıyor. Siz bunu kullanarak bozun. Herhangi birşey olursa biz sözümüzün arkasındayız. Böyle imkanlar bizim zamanımızda yoktu. Ama sizlere nasip oldu."

Konuşmaların ardından okuldaki 155 öğrenci ve 48 öğretmene bilgisayarlar dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi