Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı İMKB Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Adnan Döner, Fizik öğretmeni Emine Sağ, Matematik öğretmeni Sevilay Çalışkan ve okul izci lideri Mehmet Cerit izcileriyle birlikte Özel İzmirlioğlu Huzurevini ziyaret ettiler. Duygusal anların da yaşandığı ziyarette izciler büyüklerinin ellerini öperken, çiçek ve çeşitli ikramlarda bulunup, günün anısına bol, bol fotoğraf çektirdiler. Ziyarette günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Okul Müdürü Adnan Döner, &[#]8220;Yaşlılık her insan için değişik anlamlar ifade etmesi ile birlikte hayatın çok özel bir dönemidir. Hayattaki deneyim ve birikimler bu dönemde genç nesillere aktarır. Yaşamını topluma ve ailesine adamış, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlılarımızın mutluluğunu sağlamak toplumsal bir sorumluluktur&[#]8221; diyerek genç izcilere faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.
İzci lideri Mehmet Cerit, Türk toplumunun dünden bugüne taşıdığı en önemli toplumsal özelliğin büyüklerine gösterdiği saygı ve hürmet olduğunu, toplumsal birlik ve beraberliğin temelinde de saygı ve sevginin öneminin yadsınamayacağını ifade etti.
Huzurevi sakinleri ise izciler sayesinde renkli bir gün yaşadıklarını, ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını söylediler ve izcilerden tekrar gelmeleri için söz istediler.
Editör: Pusula Gazetesi