Etcibaşı, "Su sorununu çözeceğiz. Çukur´u Belediye sınırları içine alacağız. Hazine arazilerini yatırıma açacağız. TOKİ&[#]8217;yi getireceğiz. Yeni bir terminal ve kapalı pazaryeri yapacağız. Anaokulu ve Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;ni açtıracağız. Gökçebeyspor geri gelecek" dedi.


Ak Parti Gökçebey Belediye Başkan Adayı Sadettin Etcibaşı, seçilmesi halinde Gökçebey´e yapacağı projeleri, ayrıntılarıyla Pusula´ya açıkladı.


Sayın Etçibaşı, seçim bildirgenizde makam için değil, hizmet için geliyoruz diyorsunuz.



Biraz konuyu açar mısınız?


Son 10 yıllık dönemde ilçemizde maalesef istenen düzeyde bir ilerleme olmamıştır. Aksine coğrafi olarak, nüfus olarak ve ekonomik olarak çok küçülmüştür. Çevre ilçe ve beldelerde birçok proje faaliyete geçirilmiş, fakat ilçemizde proje bile üretilememiştir. Seçim bildirgemizde terminal, su, kanalizasyon, Toki vb. o kadar çok konuya değindik ki; güzel ilçemizin son 10 yılda ne kadar gerilediğinin belgesidir. 10 yılda proje üretilmediği gibi, belediyemizin borçları 4,5 milyon TL ye çıkarılmıştır. Bu paranın büyüklüğünü ve hizmete dönüştüğünün de neler yapılabileceğini bir hayal edin. Fakat mevcut yönetim belediyemizi hem borçlandırmış hem de belediye olarak bir tek çivi bile çakmadan bugüne kadar getirmiştir. Bu makam sevdası değil midir? Sn Başkan çevre ilçe ve beldelere baksa ne kadar geri kaldığımızı anlayacaktır. Bu nedenle biz makam için değil, hizmet için geliyoruz diyoruz. Bizim anlayışımızda o makam oturmak için çalışmak için vardır.



Peki çalışmak için diyorsunuz. Ne gibi projeleriniz var?


İlçe olarak kalkınmak istiyorsak istihdam yaratmak gerekir. İlçe ekonomisini yıkan en büyük problemlerden bir tanesi işsizliktir. Bakın 10 yıl önce projelendirmesi yapılmış 5084 sayılı kanuna göre Çukur mevkiinde planlanana sanayi bölgesi projesi faaliyete geçirilmemiştir. Bu proje ile Çukur mevkiinde birçok iş kolu ile istihdam yaratılacaktı. Fakat takipsizlikten askıda durmaktadır. Şu an bu mevkide bulunan ilçemizin tek büyük fabrikası bile bu projenin faaliyete geçmemesinden dolayı birçok alt yapı ve teknik problem yaşamaktadır. Bizim yönetimimizde bu proje en kısa sürede faaliyete geçirilmek üzere devreye alınacaktır. Gökçebey´imizin göç vermesi engellenecektir.



Bildirgenizde su sorunu diye bir gündem mevcut. Bu konu nedir?


Su sorunu aslında bir değil birkaç sorundan oluşuyor. 21. yüzyılda belediyemiz hala bazı yüksek yerlerde ve mahallelerde su sıkıntısı çekilmekte. Hatta bazı belediye sınırlarımız içerisindeki hanelerimiz suyu Bakacakkadı beldemizden almaktadır. Su borularımız 30 sene önce yapılmış ve asbestli borulardan oluşmaktadır. Bu problemler çözülmeyecek problemler değil aslında. Sadece azmetmek gerekiyor. Kayadibi mevkiinde bulunan sağlıklı ve kaliteli dağ suyumuzu ilçemize getireceğiz. Bu su çok büyük maliyetlerle de gelmiyor. Şehir şebekemizi de asbestli borulardan arındırıp, halkımıza kendine yakışır sağlıklı bir su getireceğiz. Bu proje güzel ilçemizin ortalama 50 yıllık su problemini çözecektir. Aslında su sorunun sadece bir boyutu bu, diğer taraftan belediyemize su borçları olan vatandaşlarımızın su borçlarına bindirilen gecikme zamları var. Vatandaşlarımızın yüzde 50&[#]8217;si şu anda belediyemize su borcu ve bu borçtan oluşan gecikme zammından dolayı borçlu. Biz bu borçları yeniden yapılandıracağız. Gecikme faizini silip anaparayı 18 ay eşit taksitler ile tahsil yoluna gideceğiz. Bu bazılarına hayal gelebilir. Devrek Belediyesi şu anda suyun tonunu 1 TL ye vatandaşına sunmaktadır. Belediye hizmet demektir. Vatandaşın sırtına kendi borçlarını yıkmak için uğraşmaz.


Gökçebey´in girişi bir ilçeye yakışmıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?


Haklısınız. İlçe girişimiz içler açısı durumda. Yenice yolu ile kesişen yolumuz İlçemize de, halkımıza da yakışmıyor. Bu konu da gündemimizde ilçe girişi çok temel yöntemlerle o kadar güzel bir yapıya büründürülebilir ki, maalesef mevcut yönetim bu problemi bile gündeme almayı bizlere layık görmedi herhalde. Yönetimiz geldiğinde ilk yapacağımız icraatlardan bir tanesi bu olacaktır. İlçemizin girişini vatandaşımıza layık hale getireceğiz.



Sohbetimizden anladığım kadarı ile yaşam kalitesinin artırılmasına çok önem veriyorsunuz?


Tabi ki. Vatandaşımızın yaşam kalitesi bizim için önemlidir. Belediyeciliğin birinci görevidir vatandaşının hizmet kalitesini artırmak. Bakın, bizim mezbahanemizin durumu, et nakil aracının durumu sağlığı tehdit eden düzeyde. Kesimlerin sıhhi ortamda yapılması, et nakil aracının yenilenerek sıhhi bir araç alınması çok zor işler değil. Mezarlıklarımızın temiz ve düzenli hale getirilmesi, Çay bahçelerimizin nezih ortamlar yapılması, çöplerin modern araçlar ve çöp toplama üniteleri ile toplanması bunlar vatandaşımıza duyduğumuz saygıdan dolayı zaten yapılması gereken işlerdir. Bizim yönetimiz geldiğinde bunları yapacak demiyorum. Bu işler zaten boynu-muzun borcudur. Bakın vatandaşımız bugün belediyeye bir isteğini ya da şikâyetini anlatabilmek için belediye çalışanlarının veya belediye başkanının peşinde koşmak zorunda. Bizim BEYAZ MASA diye bildirgemizde bir madde vardır. Bu tür beklenti ve öneriler için bir danışma hattı kuracağız. Basit bir yöntem ama vatandaşımıza hizmet kalitesini arttıracak bir yöntem. Ayrıca 4,5 milyon TL borç bir daha tekrarlanmasın diye her 6 ayda bir halkımıza tüm mali işlemlerin hesabı vatandaşımıza aktarılacaktır. Biz gücümüzü de halktan alacağız. Hesabımızı da halka vereceğiz.



Son olarak 29 Mart seçimleri için neler söylemek istersiniz?


Öncelik ile bizim yönetimimiz projeleri ile gündemde olmak istiyor. Fakat bazı provokatörler karalama kampanyaları yaparak seçim atmosferini ısındırmaya çalışmaktalar. Bu tür olaylar insanlar arasında ikilikler yaratacak olaylardır. Bu nedenle mevcut belediye başkan adaylarının projeleri ile gündemde olmalarını temenni ediyorum. Bu sohbet aracılığı ile de sayın halkıma başkan seçildiğim takdirde kendilerine layık olmaya çalışacağıma da söz veriyorum. 29 Mart günüde tüm halkımızın bana tam destek vereceğine inanıyorum. Her şey güzel Gökçebey´imiz için.

Editör: Pusula Gazetesi