Zonguldak Bartın ve Karabük İllerini Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği&[#]8217;nin 23 Şubat Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek; "Zonguldak, Bartın ve Karabük´ün yıldızları" gecesine Zonguldak, Bartın ve Karabük&[#]8217;ten çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve işadamının yanı sıra Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila da katılıyor.

Zonguldak Bartın ve Karabük İllerini Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği olarak bölgenin yönetiminde pay sahibi olan her kanattan insanı gecede buluşturmak istediklerini belirten Çakar; &[#]8220;Zonguldak Bartın ve Karabük aslında bir. Kaderleri, acıları, gelecekleri bir ancak yönetimsel ayrılık nedeniyle bu üç kent birbirinden kopuk duruyor.

Bölgesel lobimiz zayıf. Üç kent ayrı ayrı bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak bu şekilde sorunları aşmaları kolay olmuyor. Derneğimizin isminin esprisi de budur. Bizim amacımız bu gecede üç bölgenin mevcut siyasetçilerimizi buluşturmak, konuşturmak, paylaştırmak, kaynaştırmak. İyi niyetli olarak yola çıktık. 2008´de yaptığımız gecenin ardından çok daha profesyonel bir gece organze ettik. Üç ilimizin yıldızlarını Zonguldak Dedeman Otel´de buluşturacağız. Bu üç kente geçmişte hizmet etmiş, bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Valilerimize teşekkür etmek. Bu gecede üç ili kapsayacak şekilde Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı&[#]8217;nın kurulması başta olmak üzere katılımcılara çağrımız olacak. Konuklarımızın da görüş ve önerileri salonda paylaşacaklar. Bu gecede bölgemiz adına yeni bir başlangıç olmasını arzu ediyoruz. Milliyet Gazetesi Yazarı Sayın Fikret Bila başta olmak üzere Zonguldak dışında gazeteci dostlarımız da bizimle olacak. Tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi