2012 yılında en yüksek kükürtdioksit ortalaması 57 mikrogram/metreküp ile Muğla Yatağan’da, partiküler madde ortalaması ise 108 mikgoram /metreküp ile Gaziantep’te gerçekleşti.
2012 yılında en yüksek Partiküler Madde (PM10) ortalaması Gaziantep istasyonunda, Kükürtdioksit (SO2) ortalaması ise Muğla 2 (Yatağan) istasyonunda ölçüldü.
2012 Yılı PM 10 ortalamalarının en yüksek bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Gaziantep, Kayseri 3 (Hürriyet), Siirt, Karaman, Ankara (Cebeci), Ankara (Sıhhiye), Ankara (Kayaş), Isparta, Düzce ve Ankara (Dikmen) oldu. SO2 ortalamalarının en yüksek bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Muğla 2 (Yatağan), Afyon, Çanakkale, Aydın, Isparta, Mardin, Van, Muş, Siirt ve Çorum.

EN DÜŞÜK KÜKÜRTDİOKSİT MALATYA’DA ÖLÇÜLDÜ
En düşük Partiküler Madde (PM10) ortalaması Çanakkale istasyonunda, Kükürtdioksit (SO2) ortalaması ise Malatya istasyonunda ölçüldü.
2012 Yılı PM10 ortalamalarının en düşük bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Çanakkale, Yalova, Tokat, Adana (Çatalan), Kastamonu, Bingöl, İstanbul (Sarıyer), İstanbul (Üsküdar), Amasya ve İzmir (Güzelyalı). SO2 ortalamalarının en düşük bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Malatya, Düzce, Erzincan, Bayburt, İstanbul (Ümraniye), Gümüşhane, İzmir (Alsancak), Denizli 2, İstanbul (Yenibosna) ve İstanbul (Alibeyköy) oldu.

PM10 VE SO2 ORTALAMALARINDA SINIR DEĞER VE UYARI EŞİĞİ AŞILDI
2012 Yılında hava kalitesi izleme istasyonlarından alınan günlük (24 saatlik) ölçüm verileri kısa vadeli sınır (KVS) değerine göre incelendiğinde, PM10 ortalamalarında KVS değerini (140 µg/m3) aşan ilk on istasyon sırasıyla; Gaziantep, Ankara (Cebeci), Batman, Kayseri 3 (Hürriyet), Hakkari, Afyon, Ankara (Demetevler), Ankara (Dikmen), Ankara (Sıhhıye) ve Karaman istasyonları oldu. Aynı dönemde SO2 ortalamalarında KVS Değeri (280 µg/m3) ise Şırnak, Hakkâri, Muğla 2 (Yatağan), Tekirdağ, Denizli 1, İzmir (Çiğli) ve Zonguldak istasyonlarında aşıldı.
Editör: Pusula Gazetesi