Arelel İnşaat&[#]8217;ın Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center&[#]8217;de düzenlediği &[#]8220;Kentsel Dönüşüm ve Yıkıntı Atıklarının Geri Kazanımı ve Sempozyumu&[#]8221; için Gaziantep&[#]8217;e giden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki heyet, Vali Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci&[#]8217;yi makamında ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi&[#]8217;nin yaptığı yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde görmek ve teknik incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep&[#]8217;e giden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adnan Malkoç, Alaplı Belediye Bakanı Nevzat Çimenoğlu, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve bir grup heyet, Zonguldak&[#]8217;tan Gaziantep&[#]8217;e atanan Vali Erdal Ata&[#]8217;yı makamında ziyaret etti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Vali Erdal Ata&[#]8217;ya, Zonguldak&[#]8217;ın el emeği göz nuru ile yapılan baston hediye etti.

ATA: &[#]8220;SANAYİCİLERİMİZ, BU YIL 7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFLİYOR&[#]8221;

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erdal Ata, Gaziantep&[#]8217;in tarihi önemine değindi. Gaziantep&[#]8217;in sanayideki önemli değişimlerine de değinen Vali Ata, &[#]8220;Gaziantep&[#]8217;te 5&[#]8217;inci Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. 5&[#]8217;inci Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;nin büyüklüğü 11 milyon metrekare ve şu anda ancak talebinin 4&[#]8217;te birini karşılayabiliyor ve hemen arkasından 6 ve 7&[#]8217;nci Organize Sanayi Bölgesi gelecek. Sanayi sektöründe yaklaşık 100 bin kişi çalışıyor. Ağırlıklı olarak Türkiye&[#]8217;de üretilen makinelerin yüzde 70 veya yüzde 80&[#]8217;ni Gaziantep&[#]8217;te üretiliyor. Buradaki sektörler bayağı bir gelişti. Buradaki sanayicilerin geçen yılkı ihracatı yaklaşık 5,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Gaziantepli sanayicilerimiz, bu yıl ise 7 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor. Son yıllarda Türkiye&[#]8217;deki ekonomik büyümelerin ve istihdamların bir kat fazlasını Gaziantep gerçekleştiriyor. Gaziantep tarihi bir kentimiz. Geçmişi 5 bin 600 yıllık bir tarihe dayanıyor. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Dünyanın en büyük Mozaik Müzesi de Gaziantep&[#]8217;te bulunuyor. Ben Gaziantep&[#]8217;e geldiğiniz ve bu ziyareti gerçekleştirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde görmek ve teknik incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep&[#]8217;e geldiklerini ifade ederek, bu vesileyle Gaziantep Valisi Erdal Ata&[#]8217;yı ziyaret ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardandan Vali Ata ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir karşılıklı sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gaziantep Valisi Erdal Ata&[#]8217;yı ziyaretinin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Başkan Akdemir, ziyaretlerinin temel amacının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi&[#]8217;nin yaptığı yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde görmek ve teknik incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep&[#]8217;e geldiklerini söyledi. Akdemir, &[#]8220;İlk ziyaretimizi öncelikle Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata&[#]8217;ya gerçekleştirdik. Gaziantep&[#]8217;e geliş nedenimiz, Kentsel Dönüşüm Projesi olan atıkların ve molozların nasıl bir şekilde geriye dönüşümünün sağlanmasını görmek. Özellikle Belediye Başkanlarının en büyük özelliği kendi şehrinde bulunmayan ve olmayanları, diğer şehirlerde görerek, kendi şehirlerinde uygulamayı sağlamaktır. Bunun için Gaziantep&[#]8217;te bulunuyoruz. Ben Gaziantep&[#]8217;e ilk defa geliyorum. Bu olayları yerinde görmek, yerinde incelemek gereksinimi duydum ve bu sıfatla Gaziantep&[#]8217;e ziyaretimizi yaptık. İnşallah ziyaretimiz olumlu geçecektir. Bu aldığımız izlenimleri de kendi şehrimizde uygulama safhasına getirmiş olacağız diye düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki heyet, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci&[#]8217;yi ziyaret etti. Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir ve beraberindeki heyeti kapıda karşılayarak, toplantı odasına geçti. Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, burada yine Zonguldaklı esnafları el emeği göz nuru ile yaptıkları bastondan Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci ve Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu ile Cengiz Ağar&[#]8217;a hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, &[#]8220;Her iki belediye arasında bu tür ikili ilişkilerin kurulması bizleri her zaman memnun etmektedir. İnşallah Bu ilişkilerin de devamı ve benzer çalışmaların devamı için de bir araya geliriz diye düşünüyorum&[#]8221; diye konuştu.

AKDEMİR: &[#]8220;ZONGULDAK, SANAYİYE YÖN VERMİŞ BİR İLİMİZDİR&[#]8221;

Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir ise, &[#]8220;Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep, gerçekten Türkiye&[#]8217;de adından söz edilen, tarihsel özellikleri olan, tarihi içerisinde birçok şeyleri barındıran ve o gelişmeyi de son yıllarda çok iyi sağlayabilen illerimizden bir tanesi. Bizler de bir sanayi kentiyiz, bizler de cumhuriyetin ilk yılında kurulan ve Türkiye&[#]8217;nin ilk şehri olan Zonguldak ilinden geliyoruz. Sanayiye yön vermiş bir ilimizdir Zonguldak. Bu arada illerin bir birileri ile olan bağlantıları çok önemlidir. Kardeş, sevgi ve saygıya dayanan ilişkiler, her zaman beraberinde illeri de geliştirmiştir. Bu vesile ile bizlerde sizleri yerinde görmek, bu yaptığınız çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte izlemek, görmek ve uygulanabilir olanları da kendi şehirlerimizde uygulamaya çalışmak bizler içinde çok güzel olacaktır. Kaldı ki dünyanın en güzel ve en büyük bir müzesi, hayvanat bahçesi ve tarihsel özelliği olan kardeş anlaşmasının yapıldığı bir ilimiz Gaziantep. Bunlar çok önemli şeyler. Bu gelişmelerinizden dolayı da sizleri tebrik ediyoruz. Bir çöpten bahsediyorsunuz ve onu enerjiye çeviriyorsunuz. Bizlerde bunu düşünüyoruz, ama uygulamada sıkıntılar çekiyoruz. İnşallah bu uygulamaları yerinde görüp ilimize taşıdığımızda ve hayata geçirdiğimizde bizlerde halkımız adına mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci bir süre sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi