Kentin uç mahallerinden olan Belen ve Ömerli´ ye çıkarma yapan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, halka, hedeflerini, projelerini ve amaçlarını anlatırken, kendisini eleştiren diğer Belediye Başkan Adayları Balcı ve Baycık´a da mesajlar gönderdi.



Posbıyık konuşmasında, Yüksel Balcı´nın belediyecilikten anlamadığını kendisinin belediye meclis üyesi olduğu dönemlerde öğrendiğini ifade etti. Boray Baycık´a da gönderme yapan Posbıyık, yöreye yedi yıl milletvekili olmuş birinin kendisinin oylarını bölmek için belediye başkan adayı olmasının yakışmadığını söyledi.



Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK-DSP´nin adayı olan kişinin hangi amaçla aday olduğunu, kimlerin ekmeğine yağ sürmek için mücadele ettiğini bilmeyen var mı? Ne yaparsa yapsın bizim zaferimizin önüne geçemeyecek. 29 Mart´ ta da AK-DSP Adayı boyunun ölçüsünü alacak.





Haber Merkezi: Seçim çalışmaları kapsamında Belen Yenimahalle ve Ömerli´ ye giden ve düzenlenen mitinglerde halka hitaben birer konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, yerel seçimlerden sonra göreve geldikleri takdirde gerçekleştirecekleri çalışmalar ve projeleri anlatmaya devam etti.


İlk olarak Belen Yenimahalle´ ye giden Posbıyık, kendisin coşkuyla karşılayan mahalle halkına hitaben yaptığı konuşmasına, Belen´ in sorunları ve bu sorunların çözümü için yapılacak çalışmaları anlatarak başladı.



"KİMSE HEVESLENMESİN; EREĞLİ´Yİ BIRAKMAM !"


Konuşmasında Ereğli genelinde yaşanmakta olan sorunların fazlalığına işaret eden Halil Posbıyık, bu sorunların çözülmesi için halkın kendisini yeniden göreve davet ettiğini; bazı kesimlerin de belediye başkanı olursa, ilk genel seçimlerde yeniden aday olmasını arzu ettiklerini belirterek; "Ereğli´nin o kadar çok sorunu var ki. Bu sorunların üstesinden gelmemiz lazım. Benim ilk genel seçimlerde yeniden aday olup Ereğli´den gitmemi isteyenler var ortalıkta. Kimse heveslenmesin; bakanlık bile verseler burayı bırakıp asla gitmeyeceğim. Bunu isteyenler avuçlarını yalasınlar" dedi.



"EREĞLİ, İKTİDARIN UMRUNDA BİLE DEĞİL."


İktidar partisinin, Ereğli ve bölgesi için gerçekleştirdiği bir tek önemli hizmetin olmadığını iddia eden ve söylenilenin aksine iktidara mensup belediyelerin abat olmadığını, borç batağı içinde yüzdüklerini ifade eden Halil Posbıyık, aylardır, Ereğli´ deki tersanelerde çalışan işçilerin maaşlarını alamadıklarını ve yüzlerce işçinin de işten çıkarıldığını hatırlatarak, bu sorun karşısında iktidara mensup yöneticilerin tek bir girişimde bile bulunmadıklarından yakındı.



Mevcut sorunlar varken, ülkeye hükümet eden iktidarın Ereğli ve bölgesini Termik Santral projesiyle tedirgin etmeye başladığını ve yeni bir sorun yarattığını kaydeden Posbıyık, Belen Yenimahalle´deki konuşmasında da bu termik santralın kurulmasını engellemek yönünde eylemlerin yapılacağını vurguladı.




"BALCI YEDEK OYUNCU, BAYCIK KARİYERSİZ&8230;"


Halka hitaben yaptığı konuşmada, son zamanlardaki konuşmalarında kendisini eleştiren diğer belediye başkan adayları Yüksel Balcı ve Boray Baycık´a mesajlar yollayan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Balcı´nın Ereğli´nin sorunlarını çözebilecek yeterlilikte biri olmadığını ve ticaretten iyi anlayan Yüksel Balcı´nın belediyecilikten anlamadığını kendisinin belediye meclis üyesi olduğu dönemlerde öğrendiğini ifade etti.



Balcı için "Yedek oyuncu iken bir anda asil oyuncu oldu" diyen Posbıyık, diğer belediye başkan adayı Boray Baycık´ı da eleştirdi. Baycık´ın, yöreye 7 yıl milletvekili olmuş birinin kendisinin oylarını bölmek için belediye başkan adayı olmasının yakışmadığını belirten Posbıyık; "Sen ne kadar kariyersizmişsin. İnsan kariyerini bu kadar mahveder mi? 7 yıl milletvekilliği yapmış birine ´Ben Murat Sesli dönemini devam ettireceğim, onun yolundan gideceğim demek´ yakışıyor mu?" dedi.




"AK-DSP ADAYI BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK !"


Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK-DSP´nin adayı olan kişinin hangi amaçla aday olduğunu, kimlerin ekmeğine yağ sürmek için mücadele ettiğini bilmeyen var mı? Ne yaparsa yapsın bizim zaferimizin önüne geçemeyecek. Ben bu halk için adayım. Bu halk için, sizin için canımı vermeye hazırım. Benim karşıma kimler çıktı aday olarak. Ben böyle mücadeleleri severim. 29 Mart´ ta da AK-DSP Adayı boyunun ölçüsünü alacak. Ben belediye başkanı olduktan sonra hırsızların, hortumcuların, bu halkı sömürenlerin ümüğünü sıkacağım için beni engellemek istiyorlar; ama başaramayacaklar&8230;"

Editör: Pusula Gazetesi